fbpx

Lezárult az MVH diverzifikációs pályázata

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 02.

Szekszárd, 2013. április 30., kedd (MTI) – Lezárult a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kiírt úgynevezett diverzifikációs pályázat, amelyre 566 kérelem érkezett 15,1 milliárd forint értékben – mondta az MVH elnöke kedden Szekszárdon.

Palkovics Péter a Tolna megyei termelőknek tartott fórum után az MTI-nek beszámolt arról, hogy múlt pénteken zárták le a pályázatok befogadását, és folyamatosan küldik ki a támogató döntésekről szóló értesítést. Az első pályázók a napokban megkapják a támogatást – tette hozzá.

 

Lezárult az MVH diverzifikációs pályázata

 

Az őstermelők és mezőgazdasági tevékenységet is űző mikrovállalkozások számára turisztikai, köztük falusi szálláshelyek fejlesztésére meghirdetett pályázat február 15-én indult, és a kiírás szerint július 2-án, vagy a forrás kimerülése esetén zárul le.

A hivatal elnöke elmondta: eredetileg 7,8 milliárd forint kerettel hirdették meg a pályázatot, és további négymilliárd forintot terveznek átcsoportosítani a diverzifikációs támogatásokra.

Jelezte: bízik abban, hogy alig lesz olyan kérelem, amit nem tudnak teljesíteni.

A kiírás szerint legtöbb 35 millió forintot lehet elnyerni a fejlesztésekhez, amely hátrányos helyzetű térségekben 65, másutt 60 százalékos támogatást jelenthet.

Palkovics Péter utalt arra: 2010-től folyamatosan tárják fel azokat az európai uniós projekteket, amelyek nem valósulnak meg, ezek 2012. decemberben kétszáz milliárd forint értéket jelentettek.

 

 

MTI 2013. április 30.