fbpx

Még benyújthatja támogatási kérelmét a „Vízvédelmi célú beruházások” pályázatra

Írta: Csomor Zsolt - 2019 február 08.

Az éghajlatváltozással és agrár-környezetvédelemmel kapcsolatos vízvédelmi célú beruházások megvalósítására szolgáló pályázat azon aktív mezőgazdasági termelők számára nyitott, akiknek fejlesztési eredményei ökológiai, környezetvédelmi célokat szolgálnak. A pályázatok támogatási kérelmének benyújtási határideje 2019. március 1.

vízvédelem

A felhívás célja a területi vízvisszatartás elősegítése, illetve a felszíni és a felszínalatti víztesteket érő terhelések, szennyezések csökkentése, megakadályozása, mind az éghajlatváltozással összefüggő problémák minimalizálása, mind a biodiverzitás megőrzésének, mind a vizeink mennyiségi és minőségi védelmének biztosítása céljából.

A beruházások a természeti erőforrásokra, természeti környezetre pozitív hatásúak, csökkentik a felszíni vizeket érő eróziós, deflációs hatásokat, mérséklik a kijuttatott anyagok lemosódását, továbbá jobb vízellátású, illetve mozaikosabb terület kialakítását eredményezik, valamint az aszály-érzékenység csökkentését szolgálják.

A pályázat – az önállóan támogatható tevékenységek közül – a mély fekvésű, vízvisszatartásra alkalmas területeken, területi vízvisszatartást szolgáló vízi létesítmények, illetve az erózió elleni védelmet biztosító létesítmények kialakítására és fejlesztésére nyújtható be. A hír a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán található.