fbpx

Milyen változásokra számíthatnak a magyar agrárcégek a Brexit után?

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 18.

A budapesti brit nagykövetség 2019. október 24-én angol nyelvű konferenciát szervez arról, hogy akár a magyar agrár- és élelmiszeripari vállalkozások is milyen intézkedésekre számíthatnak majd a határok brit oldalán Brexit után.

Megszületett az Európai Bizottság és a brit kormány közötti megállapodás a Brexitről, amit azonban még az uniós állam- és kormányfőknek, illetve a brit parlamentnek is jóvá kell hagyni.

Éppen ezért aktuális egy másik hír is, miszerint a budapesti brit nagykövetség 2019. október 24-én angol nyelvű konferenciát szervez arról, hogy akár a magyar agrár- és élelmiszeripari vállalkozások is milyen intézkedésekre számíthatnak majd a határok brit oldalán Brexit után.

A konferenciára brit kormányzati szakértőkből álló delegáció (Border Delivery Group) érkezik, hogy technikai információkat nyújthassanak az érintett vállalkozásoknak. A brit szakértők többek között arról is részletesen fognak beszélni, hogy agrártermékek export és importja esetén milyen változásokra számíthatnak a vállalkozások, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.

A rendezvényre a témában érintett mezőgazdasági, élelmiszeripari vállalatokat, agrárkamarai tagokat is várják a szervezők. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a regisztrációs felület az itt található eseménymeghívóban érhető el.