fbpx

MKB Bank: mindent biztosítunk, amire az agrárvállalkozásoknak szükségük lehet

Írta: - 2018 március 12.

Budapest, 2018. március 7. – Az MKB Bank vállalati üzletágának részeként 2017-ben létrehozott MKB Agrárpartner központ a mezőgazdaságot ismerő és értő pénzügyi partnerként támogatja az agrárvállalkozások létrejöttét és működését. Az MKB közel hetven éves vállalati finanszírozási tapasztalata és tudása, a magyar és EU-s pályázati területen elért sikerei és innovatív üzleti szemlélete a magyar termelők és agrárvállalkozások jövőjének fontos meghatározója lehet.

Az MKB Agrárpartner számlavezetési ajánlataival a mezőgazdasági vállalkozások fix havidíj ellenében olyan banki alapszolgáltatásokhoz jutnak, amelyek nélkülözhetetlenek működésükhöz. Az Átalánydíjas Forint és Átalánydíjas Komplex szolgáltatáscsomagokkal a banki költségek áttekinthetőbbek, a díjak könyvelése egyszerűbb.

Az MKB Agrárpartner a Vidékfejlesztési Programon nyertes agrárvállalkozások számára egyedi finanszírozási ajánlatokat biztosít. A három különböző ajánlat – Beruházási Hitel, Forgóeszköz Hitel, Bankgarancia – teljes körűen biztosítja a beruházások megvalósításához szükséges forrásokat.

AZ MKB Bank Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel állami kamat- és kezességvállalási díj-támogatás mellett, egy, két, illetve három évre vehető igénybe, célja a mikro-, kis- és középvállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalása.

Az MKB Bank a Magyar Államkincstáron keresztül folyósított Európai Uniós közvetett és közvetlen, valamint az Átmenti nemzeti támogatások előfinanszírozásában is partner. Ezek a SAPS alaptámogatás és annak zöld komponense; a Termeléshez kötött támogatások (cukor, zöldség-gyümölcs, tej, kérődző); az Agrár-környezetgazdálkodási és Ökológiai gazdálkodási támogatás valamint az Átmeneti nemzeti támogatás.

Az MKB Consulting Kft. az Európai Uniós és hazai fejlesztési pályázatok projektötleteinek kidolgozásában, a pályázatok elkészítésében, a projektek megvalósításában és finanszírozásában biztosít szakértő támogatást.

Az MKB-Euroleasing a mezőgazdasági gép- és eszközfinanszírozási területen a piaci elvárásokhoz alkalmazkodó finanszírozási konstrukciókat garantál: az egyedi agrárlízing ajánlatban a törlesztő részletek esedékességei a bevételek realizálódásához igazodnak.

Az MKB Pénzügyi Csoport mezőgazdasági szektor iránti elkötelezettséget jelzi a MEGFOSZ-szal kötött stratégiai megállapodás is, melynek részeként a „Legyél Te is mezőgépész!” pályaorientációs program támogatásával az MKB Bank szakmailag és pénzügyileg is hozzájárul a jövő agrárszakembereinek magas színvonalú képzéséhez.

Bővebb információk: [email protected]