fbpx

MVH: folytatódnak az átmeneti nemzeti támogatások kifizetései

Írta: - 2014 május 15.

MVH: folytatódnak az átmeneti nemzeti támogatások kifizetéseiBudapest, 2014. május 14., szerda (MTI) – Folytatódik az átmeneti nemzeti támogatások kifizetése – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a most elindított kifizetések összege – a hízottbika-tartás termeléstől elválasztott átmeneti nemzeti támogatása, valamint az átmeneti nemzeti tejtámogatás jogcímen – összesen 1,07 milliárd forint, ami az érintett gazdálkodók számláira már május harmadik hetében megérkezik.

Az átmeneti nemzeti tejtámogatás bázisjogosultságonként a 4 forintos támogatási összegből 1,95 forintos előlegfizetést kaphattak meg az arra jogosultak. Így a tejtámogatás jogcímben az előlegfizetés keretében több mint 3,6 milliárd forintot fizetett ki a hivatal közel 5000 ügyfél részére. A most induló végkifizetés keretében több mint 500 ügyfél kaphat összesen 975 millió forint támogatást. A teljes támogatási keret 7,7 milliárd forint.

Ugyanebben az időszakban hízottbika-tartás termeléstől elválasztott átmeneti nemzeti támogatása jogcímben több mint 400 gazdálkodó részére kezdődik meg 94 millió forint kifizetése. Ebben a jogcímben a fajlagos támogatási összeg történelmi bázis jogosultságonként 19 500 forint, a teljes támogatási keret 2,1 milliárd forint – olvasható a tájékoztatóban.

MTI 2014. május 14.