fbpx

Dorker és a Deutz-Fahr közös együttműködése

Írta: Szerkesztőség - 2011 március 21.

Az etyeki Agrárgép Show kiállításon hivatalosan is bejelentésre került a Dorker Kft. és a Deutz-Fahr közös együttműködése.

Kövesdi László a Dorker Kft. tulajdonosa és Vlado Matiasic kelet-európai régióigazgató megerősítette, hogy a bajai központtal rendelkező Dorker Kft. hazánkban a teljes Deutz-Fahr palettát forgalmazza, a traktoroktól kezdve a betakarítógépeken át, a zöld sorig.

A Deutz-Fahr-ból Európában már 320 ezer darab gépet értékesítettek, Magyarországon viszont összesen még csak 1.500-at. Sajnos hazánkban a márkának még eddig nem volt megfelelő szintű képviselete.

A megfelelő és minőségi képviseletek létrehozásához a meglévő telephelyek mellé további értékesítési központok, alkatrészbázisok létrehozása szükséges.

A Dorker Kft. mindent meg tesz, hogy a gazdálkodók a lehető legrövidebb idő alatt tudják gépeikhez a szükséges alkatrészeket beszerezni.

Ezért már a bajai és nyíregyházi nagy központok mellett Győrújbaráton, Siklóson, Kaposváron, Szolnokon, Tiszafüreden is megtalálhatóak a Dorker saját területi képviseletei.

A cég kiemelten kívánja kezelni a szervizelést mobil szerviz szerelőkkel. A gépek nagyjavítási munkálatait a szakszervizekben a nagyobb telephelyeken kívánják megoldani.

Ez idő alatt több mezőgazdasági munkagépnek, eszköznek kizárólagos magyarországi forgalmazója lett a bajai cég, úgymint: az Agrion vetőgépek, permetezők; a Forges de Niaux francia tárcsalapok; a Hydrosila szivattyúk.

A dán MOLBRO kopóalkatrészek magyarországi forgalmazását szintén ellátja a Dorker Kft.

Leginkább az alkatrész nagykereskedelemre fordított figyelmet a vállalkozás, s ezért árakban a legtöbbször a legjobbat tudja nyújtani már a kiskereskedelmi egységeiben is.

 

2010-ben újabb fontos állomásához érkezett a vállalat, mivel a Pronar gépek kereskedelmét is vállalta.

Így a Pronar pótkocsik és zöld sor gépeinek teljes skálája áll a gazdálkodók rendelkezésére.

A kiállításon Kövesdi László tulajdonos elmondása szerint szerettek volna olyan prémium márkát forgalmazni amit a meglévő partnereinek nyugodt szívvel tudnak ajánlani, aminek a gépei megbízható és gazdaságos konstrukcióban épülnek, ezért választották a Deutz-Fahr termékcsaládot.

2011-től együttműködésben a Deutz-Fahrral mezőgazdasági gépek széles skáláját kínálják a gazdálkodóknak; erőgépeket 39 LE-s traktoroktól a 600 LE-s traktorokig.

Nehéz szántóföldi munkálatokhoz, a szőlészetek, gyümölcsösök részére vagy akár univerzális munkához, közúti szállításhoz a gazdaságosság jegyében állnak rendelkezésre az erőgépek.

Nem véletlen, hiszen a gyár saját magának fejleszti és alakítja gépeit.

Az idei évtől kombájnokat is kínálnak nagy teljesítményű (4,2 m-től 6,3 m-ig) vágóasztalokkal, rakodógépeket 2,5t-tól 4 tonnáig.

A gépekről, szervizközpontokról, értékesítésről további információt a www.dorker.hu olvashatnak.