fbpx

„Nem kérdés, idén is KÁN!”

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 22.

Hosszú távú stratégiai partnerként tekint a Kaposvári Egyetemre és az intézmény által szervezett Kaposvári Állattenyésztési Napokra az UBM Farm Zrt. Hazánk vezető takarmánygyártója kiemelt kiállítóként idén második alkalommal képviselteti magát szeptember 13–15. között a rendezvényen. Reischl Sámuel cégvezetővel beszélgettünk.

Tavaly első alkalommal vettek részt a Kaposvári Állattenyésztési Napokon. Milyen érvek szóltak a kiállítás mellett?

Számos mezőgazdasági kiállítás van szerte az országban, de a KÁN az egyetlen a Dunántúlon, amely az állattenyésztés teljes spektrumát felvonultatja. Számunkra nagyon fontos, hogy a minőségi takarmányt eljutassuk a vidéki farmokra, háztáji gazdaságokba is. A KÁN egy nagyszerű lehetőség arra, hogy széles körben megismertessük termékeinket, így nem is volt számunkra kérdés, hogy idén is ott leszünk a KÁN-on. Az egyetemi háttér pedig garanciát jelent az UBM Farm Zrt. számára.

Ha már az egyetemi hátteret említette, miért fontos ez az UBM Farmnak?

A Kaposvári Egyetem az elmúlt években bebizonyította, hogy az oktatásban és a kutatásban egyaránt a naprakészséget tartja szem előtt. Folyamatosan keresi a válaszokat a 21. század legnagyobb kihívásaira, így például a klímaváltozásra. Cégünk ugyanezt teszi csak a piacon, reagálunk és igazodunk a fogyasztói igényekhez. Azt kell, mondjam, a szemléletünkben nincs eltérés. Ezért is vállaltuk, hogy kiemelt kiállítóként veszünk részt a KÁN-on.

Megéri ma kiemelt kiállítónak lenni? Tudjuk, hogy nem olcsó egy kiállításon való részvétel.

Ez így van, és nem is várunk azonnal csodát vagy extraprofitot. Mi hosszútávon gondolkodunk. Hiszen a csökkenő állatlétszám miatt egy folyamatosan szűkölő piacról beszélhetünk, ahol a szereplők küzdenek a vevőkért. Mindez azonban nem mehet a minőség rovására. Sőt az UBM Farm, 100 százalékos magyar cégként egyfajta küldetésének tartja, hogy az ország bármely pontján elérhetőek legyenek az általa kínált biztonságos és minőségi takarmányok. Ebben is egymásra találtunk a Kaposvári Egyetemmel.

Adódik a kérdés, hogy mennyire tudják az egyedi igényeket kielégíteni? Van az egész országot lefedő kiskereskedelmi hálózatuk?

Erre törekszünk. Az egyedi igényekre jó példa a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia, amely speciális takarmányt rendel tőlünk. 1 tonna felett pedig bárhová kiszállítjuk a takarmányt. Azon dolgozunk, hogy az egész országot lefedjük, ennek a célkitűzésnek fontos állomása, lépcsője a Kaposvári Állattenyésztési Napokon való részvétel. Hiszen itt a régió állattenyésztői nagy számban képviseltetik magukat. Idén pedig egy partnertalálkozóra is lehetőséget kapunk az egyetemtől.

Izgalmasan hangzik, hogyan kell mindezt elképzelni?

A szervező Kaposvári Egyetem a KÁN ideje alatt rendelkezésünkre bocsát egy akár 100 fő befogadására alkalmas konferenciatermet. Ez kiváló lehetőség arra, hogy az UBM Farm vezetői találkozzanak és tapasztalatot cseréljenek a gazdaságok, farmok, takarmányforgalmazó cégek képviselőivel. Szeptember 13–15. között várjuk mindazokat, akik felismerték, hogy eredményes gazdálkodást, hatékonyságot kizárólag jó minőségű takarmányokkal lehet csak elérni. Találkozzunk a KÁN-on!

Báthory Gyöngyvér