fbpx

Őszi telepítés vagy pótlás? Terrum!

Írta: Szerkesztőség - 2018 szeptember 23.

Terrummal a kimagasló termésátlag eléréséhez!

Fontos tennivaló kertünk talaját feltölteni hasznos talajbaktériumokkal, így jobb minőségű termésre, a betegségekre kevésbé fogékony növényekre számíthatunk, de a gyepnek és a dísznövényeknek is rendkívül jót tesz. Javíthatjuk a friss telepítés megeredésének esélyeit, ami különösen fontos gyümölcsfák esetében. Nem mindegy az sem, hogy az adott növény hány év alatt fordul termőre, hiszen annál előbb tudunk profitálni belőle. A gyorsabb fejlődés, ellenállóbb, erőteljes növény mind ezt segíti elő. Ha kimagasló termésátlagokat szeretnénk, Terrum talajbaktériummal kezeljük gyümölcsfáink, szőlőoltványaink, palántáink gyökerét, elsősorban ültetéskor!

A Terrum az induláshoz szükséges tápanyagokat is tartalmazza (foszfor-pentoxid, kálium-oxid)!

Kijuttatása egyszerű: ültetéskor közvetlenül a gyökérzónába szórjuk, minél közelebb a gyökérhez! Idősebb, beteges növényeket is kezelhetünk Terrummal: fúrjunk le a növény töve körül a gyökérzónába, és szórjunk 20-30 dekagrammot a Terrumból, majd öntözzük és temessük be!

Magas szervesanyag-tartalmának köszönhetően jobb eredést biztosít, gyorsabb termőre fordulást eredményez, és a gyökérképződést serkentő hatással bír. Gyökér közelébe is lehet tenni, nem perzsel. Nem gyomosít. Biogazdálkodásban is felhasználható. Kiváló ár–érték-arány!

Ha gyümölcsfát ültet, akkor a Terrum készítményre szüksége van!

Éghajlatunk alatt ősszel a legjobb gyümölcsfát telepíteni, és általában erre a munkára október a legkedvezőbb. Szerencsés esetben az enyhe őszi időjárás hosszú ideig lehetőséget teremt az ültetések befejezésére.

Az ősszel ültetett csemeték gyökerei már ősszel és a tél folyamán hegedni kezdenek, és megkezdődik az új gyökerek fejlődése is. Tavasszal, a nedvkeringés megindulásakor a fa már majdnem zavartalanul fejlődik. Előny az is, hogy őszi ültetés esetén a gyökerek a téli nedvességet jobban hasznosítják.

Az őszi telepítés ideje október vége és november, amikor a lomb már lehullott a csemetékről és fagyveszély még nem áll fenn.

Tánczos István
Növénytáplálási szaktanácsadó

AlphaPlant