fbpx

Szántani így is lehet: nagy erőgép, plusz függesztett eke!

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 október 01.

Juwel 10 ekék – új funkcióval kiegészítve!

A Lemken vállalat neve mindig egyet jelentett az úttörő szántási technológiával. Ennek egyik ékes példája a Juwel ekecsalád, mely számos változatával széles körben kínál megoldást a gazdáknak. A Juwel 10 ekék, a 3 fejes kiviteltől a 7 fejes függesztett kivitelig, a közepes-nagy lóerő-kategóriájú traktorok munkagépei lehetnek. Az ekékkel szemben a jelen gazdálkodói elvárásai egyre inkább két dologra koncentrálódnak. Az egyik az átömlő keresztmetszet megfelelő mérete. Az idei évben a szép kukorica-, illetve napraforgótermés mellett arra is gondolni kell, hogy mivel fogjuk a hátramaradó tetemes szártömeget leforgatni. Az ekék esetében mind a szabad hasmagasság, mind az ekefejosztás befolyásolja egy eke átömlési keresztmetszetét. A Juwel ezen a téren is példás megoldásokkal rendelkezik, hiszen 85 cm-es (90 cm a Juwel 10 esetében) szabad hasmagassága, illetve típusonként eltérően 100 vagy 120 cm-es ekefejosztás a garancia arra, hogy „dugulásmentesen” tudjunk szántani.

 


Az új Juwel 10 függesztett ekék toronyszerkezete akár 450 LE-ig használható!


Hidraulikus toronycsillapítás: teljesen új megoldás a piacon. Az eredmény: komfortosabb munkavégzés és vonulás

 

A másik fontos tényező a komfort. A Juwel 10 ebben is előrelépett, hiszen a Lemken mostantól új, piacvezető megoldásokat kínál. A toronyszerkezet egy hidraulikus lengéscsillapítást kapott, mely kettős funkcióval bír. Felfogja és csillapítja a káros, ütésszerű hatásokat, melyek vagy a vonuláskor vagy a forgót szántva keletkeznek. További előny, hogy szállítási csappal kiegészítve megoldottá vált, hogy az ekén szállítási pozícióban nem szükséges a harmadik pont orsót kikötni, mely gyakran (főleg hidraulikus kivitel esetén) nagy tömegű is; ez a helyén maradhat. A Lemken mérnökei ezt leleményesen úgy oldották meg, hogy a vázbehúzó munkahengeren egy csapot helyeztek el, mely átengedi az olajat az egyik oldalból a másikba, így az eke transzport pozícióban nem tud megfeszülni, a munkahenger kompenzálja a talajegyenetlenségeket. A Magyarországon már jól bevált BS42-es réselt ekefej pedig akár 40 cm-es mélyszántás elérésére is képes. A Juwel ekék tökéletes beállításáért az Optiquick beállítóközpont felel. Ez ad lehetőséget arra, hogy ekénket alacsony üzemanyag-fogyasztás és az alkatrészek minimális kopása mellett tudjuk üzemeltetni. Az Optiquickkel az első ekefej fogásszélessége, illetve a traktor-eke vontatási középpontja egyszerűen, gyorsan beállítható.

A Lemken Juwel 10 függesztett kivitelű ekéi modern verzióban mind barázdában járó, mind tarlónjáró kivitelben elérhetőek.

Ha a Lemken Juwel eke felkeltette az érdeklődését, akkor a részletekért, kérjük, keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait.

Kelet-Magyarország:
Szrnka Péter
+36/30-852-5787

Nyugat-Magyarország:
Póczik Balázs
+36/30-748-5380

lemken.com/hu