fbpx

Túl van a 400. Kubota traktor értékesítésén a Két-KATA Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 10.

A Két-KATA Kft. még csak 4 éve a Kubota márka kizárólagos hazai forgalmazója, de nemrégiben a cég életében máris a 400. eladott traktor ünnepélyes átadására került sor.

A Kft. fejlődését és a márka egyre nagyobb ismertségét és elismertségét bizonyítja, hogy a 300. erőgép értékesítése óta még csak alig több, mint fél év telt el. A 400. traktor, egy Kubota M5091 igazán gyönyörű, reprezentatív környezetben talált gazdára: tulajdonosa az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad. Az intézmény rendszerváltást követő létrehozásában nagy szerepet játszott jelenlegi igazgatója, Dallos Andor is. A cél egy olyan „profiltiszta” gazdaság életre keltése volt, ami a génmegőrzés jegyében a lipicai fajta fenntartásáért dolgozik. Jelenleg 2 fajtával foglalkoznak: a lipicaival és a gidránnal. A lipicai állomány a jelentősebb: mintegy 260 lóból áll, a tenyésztés alapját kb. 75 anyakanca jelenti. A Ménesgazdaság profiljába tartozik a turizmus is: lótenyésztés és lófajták bemutatása, valamint versenyek és lovasbemutatók szervezése. Ezt szolgálja a most megújult lovasközpont, ami egy fedeles lovardakomplexumból, valamint egy mintegy 6.500 néző befogadására alkalmas nyitott lovas pályából áll.

A Két-KATA Kft.-t nagy büszkeséggel tölti el, hogy a Ménesgazdaság választása a Kubotára esett. Vásárlás előtt alaposan felmérték a kínálatot és úgy látták, hogy a Kubota M5091 az egyik legjobb választás ár-érték viszonylatban. Intenzíven használják a gépeiket, ezért nagyon fontos, hogy stabil, időtálló gép legyen a kezelésükben. A profilba tartozik a mezőgazdaság is: mintegy 1.000 hektár tartozik a gazdasághoz. Fő célja, hogy lovaikat megfelelő szálas- és abraktakarmánnyal tudják ellátni: takarmánynövényeket és zabot termesztenek első sorban.

A gépnek jellemzően hegyvidéki körülmények között kell feladatot ellátnia: rengeteg lejtős, dombos területük van. Az M5091-nek szállításban, vetésben, betakarításban, szénakészítésben kell helyt állnia. Az M5091 és M5111 modelleket 2017-ben mutatták be a magyar felhasználóknak. Alapjai az M60-as elődszériára épülnek. Környezetbarátabb motor, elektronikus vezérlésű terhelés alatti irányváltó, formatervezettebb külső, tágasabb fülke lett a fejlesztés eredménye, de a bevált megoldásoknál megmaradtak a tervezők. A japán Kubota termékekre jellemző sajátos gyártási eljárás, a minőség ellenőrzés és a beszállítók nélküli gyártás: ezek a minőség és a megbízhatóság zálogai. Ezt bizonyítja a gyártó által vállalt 3 év, ill. 3000 üzemóra garancia. A gépekben nincs semmilyen varázslat: egyszerűen „csak”: TRAKTOR. Extrém nagy hasmagasság, egyedülálló fordulékonyság, kiváló sebességelosztás, kategóriájában kiemelkedő hidraulika teljesítmény és egyszerű kezelhetőség jellemzi a gépeket: minden olyan kezelő szervtől mentesek, ami a napi végzett munka szempontjából feleslegesek, emiatt a kezelők nagyon gyorsan megbarátkoznak a berendezésekkel és magukénak érzik az eszközöket. Kisgazdaságok mindenes erőgépei, de nagyobb birtokokon is kitűnő könnyű eszköz hordozók, emellett igen népszerűek az állattenyésztő telepeken, valamint szőlőben és gyümölcsösökben is. Ha minden nap szükség van egy üzembiztos erőgépre, ezzel a szériával megtalálja a gazda azt, amit keres.

Két-KATA Kft.

http://www.ketkata.hu

[email protected]