fbpx

Tuning a sikeres induláshoz

Írta: - 2018 március 21.

Kezdeti fejlődést a vetéssel egymenetben kijuttatott magas foszfortartalmú, ún. indító mikroelemekkel tuningolt, legalacsonyabb dózisú Radistart-P-max mikrogranulátummal, majd 2-3 leveles állapotban, gyomirtással egymenetben növényre kifújt, szintén kimagasló starterhatású Radistart FL+Bór lombtrágyával lehet hatékonyan megalapozni.

 

Gondolja át, hogy ez a megosztott foszforkijuttatás milyen előnyt biztosíthat a növény, így a gazdálkodó számára?

Kicsi, 15 kg/ha dózisban a Radistart P-max még a foszforral rosszul ellátott területen is elegendő foszfort továbbá a cinket, kalciumot és magnéziumot juttat – könnyen felvehető formában – a csiranövény számára, ami pont annyi tápanyagot biztosít, mint amennyire a növénynek szüksége van a kezdeti fejlődéshez. Ez a kis dózis egyébként a gyorsabb vetéshez is komoly támogatás!

A gyomirtással egymenetben aztán ismételten egy pont elegendő mennyiségű foszforos tuningot lehet nyújtani egy kicsi, 5-7 liter/ha dózisú Radistart F+Bór lombtrágya alkalmazásával, hogy biztosított legyen a kiváló kezdeti fejlődés, az ún. szükséges alap a sikeres termés érdekében.

A Radistart FL+Bór NP-oldat egyébként segíti a gyomirtószer hatékonyságát, ugyanis a benne lévő nitrogén megnyitja a sztómákat, ezzel serkenti a gyomirtószer felszívódását, a szövetekbe való mélyebb behatolását. Ugyanakkor az NP-oldat mikroelemkészlete csökkenti, megszünteti a gazdasági növény gyomirtás által okozott stresszes állapotát, így a növény zökkenőmentesen, dinamikusan fejlődik tovább!

Nos, Ön szerint érdemes belevágni az osztott foszforellátásba?

Az így kialakított megfelelő alapra, különösen a nagyhozamú hibrideknél a Plantaco Kft. kifejezetten ajánlja az igen hatékony, mélyhatású és összetett növénykondicionáló kezelését, a PlantaForce Pro-tech használatát.

A PlantaForce Pro-tech valósággal felturbózza a növényt!

Mit tud a PlantaForce Pro-tech?

  • A 27 féle gyógynövény- és egy speciális komposztkivonat teszi lehetővé a növényeknek a sejtek és szövetek egyenletes működését még állandóan változó környezeti tényezők közepette is.
  • A kezeléssel erős gyökérképződés, nagyobb levélfelületi index érhető el.
  • A készítményben lévő gyógynövények megerősítik a növények ellenálló képességét kórokozók és kártevők ellen.
  • Erősíti a növény saját immunrendszerét, ellenállóvá teszi a növényt a különböző időjárási viszonyokkal szemben (speciális, úgynevezett másodlagos védekezési funkciók /fitoalexinek/ aktiválása történik meg).
  • A megerősített növény könnyebben viseli el az erős napfényt és a szélsőséges körülményeket.
  • Stimulálja a virágképzést és a termőalapok kialakulását, ami növeli a várható terméshozamokat.
  • A sejtosztódás támogatásával növeli a szemek számát és ezermagtömegét.
  • A speciális komposzt kivonat, serkenti a fotoszintetikus aktivitást, növeli a növény energiatermelő képességét, ezen keresztül több vizet és tápanyagot tud felvenni a növény, segíti feltárni a talajban lévő tápanyagokat.
  • Gyorsítja a tápanyagok felvételét, a növekedést serkenti, ezáltal a növény erősebb lesz, tápanyagcseréje fokozódik és a növény képes lesz ritka nyomelemeket is beépíteni a szöveteibe ami, jelentősen javítja a termés minőségét.
  • Megnöveli a talaj biológiai aktivitását, amelyek olyan anyagokat termelnek a növények számára, amelyek fokozzák a növények növekedését, plusz anyagokat adnak át, amelyek tovább segítik a növények védekezését, amik segítik a növényvédő szerek elleni tolerancia/rezisztencia kialakulását.

Kijuttatása egyszerű, növényvédelmi munkákkal egymenetben 3-5 leveles állapot elérésétől 5 liter/ha dózistól használható. Nem ajánlott gyomirtószerekkel együtt kijuttatni, mert azok hatékonyságát jelentősen ronthatja!

A PlantaForce Pro-tech használatával az integrált növényvédelemben érdekelt gazdálkodók legmerészebb álmai is valóra válhatnak.

http://www.plantaco.hu/