fbpx

Tűzifát megbízható helyről, akár webshopból

Írta: Barna Ferenc - 2020 november 16.

Jön a tél, az ajtóban kopogtat a hideg, szélsőséges az időjárás, a pandémia miatt home office-ban dolgozunk, vagy többet vagyunk otthon a kijárás korlátozása miatt. Ezen a télen több tűzifára lesz szükség a fentiek alapján, ha a kandalló mellett akarunk melegedni.

A Pilisi Parkerdő szakemberei felkészültek az esetleges zord időjárás miatt jelentkező többlet tűzifa igény kielégítésére. A járványügyi helyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedésekre figyelemmel megoldották, hogy akár webshopon keresztül is beszerezzük a szükséges mennyiséget és minőséget.

 

 

A faanyag a fenntartható erdőgazdálkodásnak köszönhetően megújuló energiaforrás.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a kezelésében levő erdők megújításához, neveléséhez és fenntartásához szükséges forrásokat részben a kitermelt faanyag – így például a tűzifa – értékesítésével teremti elő. A faanyag értékesítéséből származó bevétel voltaképpen befektetés a jövőbe, egyúttal az erdők védelmének és fenntartásának nélkülözhetetlen biztosítékát jelenti.

 

Vásároljon neten keresztül

A Pilisi Parkerdő szakemberei felkészültek arra a lehetőségre is, hogy a lakosságot tűzifával lássa el. Aki akar, tud fát venni, ráadásul akár személyes kontaktus nélkül:

Fizetési lehetőség: internetes utalással, vagy bankkártyával előre.

A szállítást a parkerdő munkatárai szervezik meg, a vevőnek otthon kell várnia a „csomag” érkezését. Azonban csak a meghatározott településekre szállítanak (Budapest 50-60 km-es körzetébe). Amennyiben az ország egyéb részéből jön a megrendelés, a parkerdő eláll az üzlettől.

 

 

Garancia a mennyiségre

Az erdőgazdaságoktól származó tűzifa garancia arra, hogy a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja kézhez, hiszen köbméterben történik az elszámolás, nem pedig súly alapján, ami nedves fa esetében sokkal nagyobb értéket mutat. Az állami erdőgazdaságok minden esetben számlával és szállítójeggyel igazolják, hogy legálisan kitermelt fát vásárol a vevő.

Forrás: Pilisi Parkerdő, sajtóanyag