fbpx

Új Opel Vivaro: friss design és osztályelső motorok

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 10.

Az új Opel Vivaro a könnyű haszonjárművek funkcionalitását kombinálja a személyautók komfortjával és designjával. Az Opel bestsellerének idén nyáron forgalomba kerülő második nemzedéke behozza a márka díjnyertes tervezési filozófiáját az áruszállítók közé. Ehhez innovatív megoldások járulnak a géptető alatt – korszerű BiTurbo dízelmotorok – és a vezetőfülkében, versenyképessé téve a Vivarót. Évente körülbelül 50.000 járművet adnak el ebben a kategóriában, és a Vivaro részesedése ebből tíz százalék feletti.

“Praktikumával és minőségével tűnik ki az Opel Vivaro második nemzedéke. 13 évig sikeresen szerepelt a piacon, most pedig még attraktívabbá tettük, megemelve alapvető képességeinek szintjét,” mondta Mark Adams, az Opel design-alelnöke. “A szép és műszakilag is kiváló új Vivaro lendületes formája, jó arányai és határozott karaktere tulajdonosa előnyére válnak.”

Az új Opel Vivaro a könnyű haszonjárművek funkcionalitását kombinálja a személyautók komfortjával és designjával.

Az új Opel Vivaro a könnyű haszonjárművek funkcionalitását kombinálja a személyautók komfortjával és designjával.

Összetéveszthetetlen a robusztus és elegáns új Opel Vivaro

Az új Opel Vivaro külleme elegánsabb és modernebb lett. Nagy, jellegzetes hűtőmaszkja, sajátos fényszórója és oldalsó pengemotívuma tükrözi a márka díjnyertes designját, egyértelműen mutatva rokonságát személyautóival. A fényszóró fényes fekete betétjének elemei krómozottak, a LED-es nappali világítás kialakítása szárnyszerű. Eleganciájával, széles frontjával és letisztult, praktikus hátuljával olyan határozottságot sugároz a Vivaro, amilyet tulajdonosai a mindennapi használatban elvárnak egy áruszállítótól. Az Opelre jellemzően formált oldalfal „pengéje” a tükör alól húzódik a hátsó kerékívig, hasonlóan az Insignia családhoz és a GTC astra modellekhez.

Az új Vivaro, mint strapabíró furgon, reprezentatív üzleti jármű vagy komfortos, tágas családi autó áll rendelkezésre. 11-féle standard fényezéséből öt pasztell- és hat kétrétegű metálszín választható, de különleges felhasználású járművekhez rögtön a piaci bevezetéstől kaphatók lesznek további színek is. Az ügyfél tehát a saját vállalkozásának megfelelően öltöztetheti fel járművét.

Az új Vivaro felhasználási területétől függően - strapabíró furgon, reprezentatív üzleti jármű és komfortos, tágas családi autó - háromféle felszerelési kivitel áll rendelkezésre.

Az új Vivaro felhasználási területétől függően – strapabíró furgon, reprezentatív üzleti jármű és komfortos, tágas családi autó – háromféle felszerelési kivitel áll rendelkezésre.

Még tágasabb lett a kétféle hosszúságú és magasságú Vivaro

A sokoldalú Vivaro szinte minden ügyféligénynek megfelel. Az új kiadás az eddigi változatgazdagságot folytatja: kétféle hosszúsággal és magassággal gyártják, mint a kombit, a duplakabinos furgont, a padlólemezes alvázast és a buszt. Ám az új Vivaro még az elődjénél is jobban használható, mert mindkét hosszúságban – az első változat majd’ 5 méter, a második 40 centiméterrel hosszabb – hosszabb lett 22 centiméterrel, ami érezhetően nagyobbá teszi belső terét és szállítókapacitását.

Eleganciájával, széles frontjával és letisztult, praktikus hátuljával határozottságot sugároz.

Eleganciájával, széles frontjával és letisztult, praktikus hátuljával határozottságot sugároz.

Két új dízel: a Vivaro új turbótechnikája

Az új Vivarót mindenes igáslóvá teszi modern hajtóműve is, a turbódízel 1.6 CDTI, vagy a fejlett, soros turbójú és kettős töltőlevegő-hűtőjű 1.6 BiTurbo CDTI. A turbómotorok kimagasló teljesítményt kombinálnak szerény, egy liternyivel leszorított fogyasztással, a BiTurbo például 6.0 l / 100 km alatt marad, ami csúcsérték a kategóriában.

Az új Opel Vivaro valamennyi változata az egyesült királyságbeli Luton üzemében készül. A Renault-val közösen fejlesztett Opel/Vauxhall könnyű haszonjárművek 2001 óta gördülnek le a futószalagról, máig csaknem 600.000 darab készült. 2009-ben ugyanott megnyílt egy felépítményező üzem, ahol például platós járműveket állítanak elő. Ennek tevékenysége még jobban kibővül az új generációs Vivaróval, amelyhez gyárilag lesz kapható sokféle speciális felépítmény – természetesen mindegyik az Opel szigorú minőségi követelményei szerint.