fbpx

Újabb rossz hír: elmarad a nívós rendezvény!

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 25.

A kettős járványhelyzet okozta fenyegetés miatt – különös tekintettel a tavaszi munkák megkezdésére – a MEGFOSZ nehéz, de következetes döntést hozott.

 

 

Noha azért ült össze pár napja, hogy a kiállítás egyes részleteiről tárgyaljon, a MEGFOSZ elnöksége végül úgy döntött, nem rendezi meg az Agrárgépshow-Budapest 2021 kiállítást. A döntést azzal indokolják, hogy az elmúlt napokban a tagság a rendezvény gondolatának megfontolását kérte az elnökségtől a járvány(ok) okozta bizonytalan helyzetben. „A legfontosabb az egészség, az emberélet megóvása a gépforgalmazó kollégák, a termelők és a látogatók körében. A jelenlegi előrejelzések alapján a járvány december-januárban tetőzik, így egy januári, zárt térben megrendezett kiállítás, még az óvintézkedések ellenére is, veszélyeztetheti az emberek egészségét, kockázattal járhat a kiállítók és rendezők számára. Különösen jelentős ez a kérdés abból a szempontból is, hogy a tavaszi munkálatok megkezdését egy tömeges megbetegedési hullám nagyban visszavetné, ami a mezőgazdasági termelést és élelmiszerellátást kedvezőtlenül befolyásolná” – írja közleményében a MEGFOSZ-vezetőség, hozzátéve: hasonló döntést hoztak más országokban is, több nagy kiállítást – például a SIMA-t is – egy-két évvel is elhalasztottak.

 

FRISSÍTÉS:

Noha az Agrárgépshow elmarad, január 27-30. között a megújult kiállítási területen várja a kiállítókat és a látogatókat az AGROmashEXPO – jelentette be nemrég a Hungexpo Zrt. A közlemény rámutat: jövő januárban a fokozott egészségügyi higiéniai rendelkezések betartása mellett rendezik meg a legnagyobb hazai agrárgépipari szakmai szemlét. A Hungexpo vezetése figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, egyeztet a felelős kormányzati szervekkel és betartja a hatályos rendelkezéseket – tették hozzá. A Hungexpo azt is írja, hogy a jelenlegi szabályozás értelmében a megfelelő óvintézkedésekkel nincs akadálya az üzleti rendezvények megtartásának, és a szakkiállításon való részvétel kisebb kockázatot jelent, mint vásárolni menni vagy tömegközlekedéssel utazni. „Meggyőződésünk, hogy az üzleti életnek, a gazdaságnak működnie kell, ehhez pedig szükségesek a jól kontrollált módon lebonyolított üzleti rendezvények, mert a személyes jelenlétet az üzletkötésnél, kapcsolatépítésnél semmi nem tudja helyettesíteni. Az igényt a kiállításra jól jelzi, hogy eddig több mint 120 kiállító cég jelentkezett, és folyamatos az érdeklődés” – jelentette be a Hungexpo Zrt.