fbpx

Újdonságdömping a Mascar-nál!

Írta: Szerkesztőség - 2017 január 12.

Nagy ünnep volt a MASCAR háza táján az EIMA kiállításon, hiszen a tulajdonos ikertestvérpár 50. életévét tölti be 2017 év elején. Ezt a komoly életkort már előre megünnepelték, de ha már ünnepség, akkor újdonságokkal is készültek a nagyszámú kilátogató vendég számára. 

A stand legforgalmasabb sarkába egy Mascar Monster feketére fényezett változó kamrás bálázó került. Ez a gép a gyár legnagyobb büszkesége, a könnyű hajtású konstrukció itthon Magyarországon is egyre elismertebb. A könnyű hajtás eredményeképp 80-90 LE-s traktor elegendő a hajtáshoz és a bálázás minősége, gyorsasága nem marad el a legismertebb márkák gépeinek teljesítményétől, sőt! A Continental hevederei igen erősek, a kezelő számítógép pedig egyszerű kezelésű, és szépen ábrázolja a bála és a kötözés állapotát. A kezelő folyamatosan nyomon követheti a munkafolyamatot az M700 monitorról, de állíthatja a bála közepének és külön a palástjának a nyomását, valamint a bálaátmérőt 80 és 170 cm között igény szerint megválaszthatja.

A 2016-os év elejétől elérhető Mascar Diavel profi fix kamrás bálázónak egy Mascar Diavel 630 MultiWrap nevű bálacsomagolóval kombinált változata is megtekinthető volt. Evvel a bálázóval percenként lehet készíteni a bálákat, így a bálacsomagoló rész egyszerre két tekercs fóliával csomagol. A bálázó 2,1 m-es rendfelszedővel, gyors rotoros továbbítóval és 18 hengerből kialakított 130-as bálakamrával rendelkezik. A MultiWrap előnye, hogy a zöldbála készítést követően egyből csomagolásra kerül, így a takarmány minősége nem romlik, valamint hogy a bálacsomagolást nem kell külön traktorral végezni, mely plusz költség és időt emésztene fel.

A hazai gazdákat nagyban érintő újdonság az itthon igen népszerű, megbízható Mascar Corsa 320 fix kamrás, rúdláncos kamrakialakítású bálázó sorozat kisebbik tagjának megújulása, mely immár a 420-as nevet kapja. A megújulás leginkább a külsőségekre korlátozódik, mivel a bevált és strapabíró konstrukciót meg kell tartani. A Mascar Corsa 420 megkapja az új egységes modern külsőt, mely arculatot a nagyobb Monster és a Diavel sorozatok indítottak. A Corsa 420 120×120-as bálamérettel, hálós és/vagy kettős zsineges kötözéssel és akár 2,0 m széles rendfelszedővel vásárolható 2017 márciusától.

Vetőgép fronton is vannak újdonságok. A Mascar Maxi Flex 9 soros kialakításban mutatkozott meg, hidraulikusan állítható sortávolsággal (45-75 cm között), nagy big-bag-es műtrágyatartállyal, elektromos meghajtással. Az elektromos meghajtásnál a vetésellenőrzés összeköttetésben van a magadagolóval, így a vetésnél a tőtávolságot folyamatosan ellenőrzi a rendszer, és eltérés esetén finomhangolást végez a számítógép.

A Mascar Oregon pneumatikus és Mascar Arizona mechanikus gabonavetőgépek esetén az újdonság az elektromos állítású hajtómű, mely egyrészt nagyban gyorsítja és precízebbé teszi a kalibrálás folyamatát.

Újdonság szintén, hogy az egytárcsás csoroszlyához is rendelhető magnyomó kerék (sárkaparóval vagy sárkaparó nélkül), mely vetés után javítja a mag és talaj kontaktot, valamint nagyon precíz vetési mélység tartást tesz lehetővé, ami különösen az aprómagok, pl. repce esetében igen fontos.