fbpx

Vektor: gazdaságos gépmonstrum

Írta: Kohout Zoltán - 2018 február 14.

Átütő erejű és kímélő talajművelés, olcsó üzemeltetés, alacsony járulékos költségek, vonzó garanciavállalások – e főbb jellemzőkkel mutatta be impozáns hevederes nagytraktorát, a Versatile Delta Track 610-est és kombinált munkaeszközét a Vektor Holding Kft. december 8-án Komáromban. A teljesítménykategóriájában a piac legjobb ár–érték-arányt képviselő nagytraktorához kiváló mű- szaki háttér és szolgáltatás párosul.

Az országos premier komáromi állomásán is bemutatta a lenyűgöző méretű, teljesítményű és hevederes nagytraktort a Vektor Holding Kft. Az ismert gépkereskedés egy méretben és produktivitásban hozzáillő munkagépet is hozott az érdeklődő gazdáknak, akik lényegre törő elméleti ismertetés után gyakorlatban is láthatták, mit tud a Versatile DT 610-es a Cultirapid 600 talajművelő-kombinációval.

A nagy teljesítményű, derékcsuklós kialakítású nagytraktort max. 650 LE-s, Tier-4F besorolású Cummins-motor hajtja. A kettős gumihevederes megoldás mind a csúszás, mind a talajterhelési károk megelőzé- sében jelent komoly előnyt, míg az optimális (1800- as) fordulatszámot speciális „tempomat” biztosítja, így a nagytraktor mindig az ideális teljesítmény–fogyasztás-arányt produkálja bármilyen menetviszonyok között. A Versatile DT 610-es hatalmas – 1700 literes – üzemanyagtartálya se okoz menetstabilitási bizonytalanságokat: a tartályt a traktor hossztengelye közepén helyezték el, a gép jobb- és baloldalán, így az üzemanyag folyamatos fogyása se okoz súlypont- változást munka közben. A traktor alapkivitelben elöl és hátul differenciálzárral, és Caterpillar gyártmányú Power Shift erőátvitellel szerelt. A közel 30 tonnás nagytraktor közúton 35 kilométeres sebességgel képes haladni. Négy hevederes futóművel rendelkezik, melyek 30” és akár 36”-os szélességgel is rendelhetők. A kezelő hatékony kényelméről a kategória legnagyobb, 5 köbméteres fülkéjében a teljes munkafolyamat szabályzására, ellenőrzésére alkalmas, színes érintőképernyős monitorral kommunikáló digitális rendszer gondoskodik az üzemanyag-fogyasztástól az üzemóra- és teljesítmény-paramétereken át a motorterhelésig. – A Versatile DT 610-es hevederes nagytraktora a piac legjobb ár–érték-arányt képviselő gépe, rendkívül hatékony a talajművelésben, takarékosan üzemeltethető. Az innovatív tervezésnek köszönhetően nemcsak a 2+1 éves jótállási idő, hanem a Vektor Holding Kft.-nél biztosított kiváló műszaki háttér, alkatrész- és szervizellátás nyújt garanciát a vásárlóknak – mondta Pohárnok Pál, a Vektor Holding Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Hangsúlyozta, a Versati- le-termékek európai központja ma Győrben található központi alkatrészraktárral és a gyári képviselővel, köszönhetően a Vektor Holding aktivitásának.

A Versatile DT 610-esen a gépkapcsolat biztonságáért felelős 3-pont-felfüggesztés és 6 elektrohidraulikus kihelyezett hidraulikavezérlés könnyű kapcsolást biztosít. Ehhez csatlakoztatták az olasz MA/AG mezőgazdasági gépgyár 6 méter munkaszélességű Cultirapid Pro nevű munkaeszközét. Az építőszekrény-elven felépített, cserélhető elemekből álló, komplex eszköz első szegmense a 15 centiméteres mélységig művelő tárcsasor, amely felületkezelésre, mulcsozásra egyaránt bevethető. A hidraulikusan állítható lazítósor hajlított, illetve szárnyas késekkel szerelhető attól függően, milyen kultúrában alkalmazzák a gépen. A harmadik elem az aprító-, végül a visszatömörítő-egység.

A Vektor bemutatóján elhangzott, hogy az idei év- re szóló Versatile-gépvásárlási ajánlatnak része az alacsony kamattal, 20%-os önrésszel hozzáférhető, kedvező vételi konstrukció.

Kohout Zoltán