VII. Agro-Békés nyílt nap és gépbemutató

A gépbemutató előtt pár szóban megismerkedhettünk a cég üzletpolitikájával. Megfelelő vásárlói piac nélkül nem jöhet létre adás-vétel. Márpedig az üzlet méretétől függően a siker, a tulajdonos életben maradásától a vállalkozás életben maradásáig terjed. Így tehát, mindenképp kell egy vevő és egy eladó! „Mi készek vagyunk eladni” – hangzott el, és már sorolták is a lehetőségek tárházát, a különböző vevői igények kielégítésére. Ismertették például, hogy számos bankkal szerződést kötöttek, melyek biztosítják a 2,5%-os kedvező finanszírozású hitel lehetőségét a vevőkörüknek.

Természetesen fontos kérdés volt a szerviz biztosítása is, hiszen az Agro-Békés Kft. igyekszik nagy hangsúlyt fektetni erre a témakörre. Nincs lehetetlen számukra,- helyi és mozgó szervizhálózattal is rendelkeznek, és embereiket folyamatos oktatásokon képzik, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek a cég palettájára felkerült újdonságokkal is. A fentiek mellett célkitűzés, hogy az általuk forgalmazott márkáknak biztosítani tudják a lehető legjobb alkatrészellátást. Igen jelentős, mintegy 150 milliós készlettel rendelkeznek, és beszállító partnereikkel 24 órás kötelezettségben állnak. A szervizeléshez nélkülözhetetlenek anyagok, (pl. olaj, szűrő) természetesen mindig megtalálhatóak a cég raktárjában.

A mozgó gépbemutatón – melyen több mint 10 traktort vonultattak fel – tájékoztatást kaptunk az újdonságokról, kitérve itt a Case IH Tier 4 károsanyag-kibocsátási szabályozás komoly feladatára, mely a 75 lóerő alatti traktoroknál 2013-tól, a nagyobbaknál 2014-től lép véglegesen életbe. A Tier 4 motorról tudni kell, hogy kedvezőbb a káros anyag kibocsátása, növekszik vele a hatékony teljesítmény, illetve csökken az üzemanyag fogyasztás. A rendszer tökéletes működéséhez egy AdBlue üzemanyag adalék hozzáadása szükséges, ami bár külön költségként terheli a vásárlót, de mindenki megnyugtatására, elmondták, hogy aki a cégtől vásárol traktort, úgy természetesen csökkentett áron biztosítják / pótolják ezt a folyadékot. Összegezve az üzemanyagköltség az adalékkal együtt, még mindig jóval gazdaságosabb, kb. 5-8%-os árcsökkenést jelent a költségvetésben.

Traktorbemutató Agro-Békés módra

A közismertebb MTZ traktorok bemutatása után a Case IH Efficent Power (Hatékony Teljesítmény) modellekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Ezek közül elsőként a FARMALL A traktor gördült be. Az „A” sorozat modelljei a 65-115 lóerős kategória szereplői, lelkük a három vagy négy hengeres turbófeltöltős FPT motor, mely a kipufogógáz visszavezetésnek köszönhetően megfelel a jelenlegi kibocsátási szabályoknak. A Case IH most még nagyobb rugalmasságot és szélesebb választékot kínál ebben a népszerű kategóriában, hisz a sorozathoz tartozik még az új FARMALL U, és FARMALL C, melyek megjelenésével a Case IH történelmének egyik legnépszerűbb traktorai kerülnek újrahangolva a piac fókuszába.

case ih 125

A FARMALL család után a Case IH MAXXUM erős, sokoldalú és költséghatékony traktoraival ismerkedhettünk meg közelebbről, mely magába ötvözi az egyedülálló erőt a könnyű manőverezhetőséggel. A 4- és 6 hengeres motorral felszerelt, valamint 110-140 lóerő teljesítményű modellpalettából választhatunk kedvünkre.

case ih 315 traktor

A PUMA szériából (125-210 LE) többféle lóerős változatot is bemutattak az érdeklődőknek. A PUMA EP traktor, az egyik legjobb fogyasztási mutatóval rendelkezik a kategóriájában, ráadásul magasabb termékenységi rátával dolgozik, mint a versenytársai, így igen közkedvelt a közép- és nagygazdaságokban. Ezt követően megszemlélhettük működés közben a széria utolsó Tier 3-as modelljét a Case IH PUMA 195 CVX-et.

case ih kombájn

A Case IH bemutató a MAGNUM családdal zárult, amely a többi típussal ellentétben nem Európából, hanem egyedüliként Amerikából érkezik a magyar piacra. Az új széria ötvözi a monumentális erőt, az elnyűhetetlenséget és a komfortosságot. Mindegyik MAGNUM modell motorteljesítménye megnövekedett a ma használatos nagyteljesítményű munkagépek működtetéséhez. Az új sorozat modelljei 268-374 lóerő maximális motorteljesítménnyel vannak ellátva. Külön felvonultatták a 315 lóerős MAGNUM traktort, mely az idei év egyik nagy szenzációja volt.

Összességében elmondható, hogy a CASE IH termékpalettájának igen széles tárházát ismerhették meg ezen a napsütéses gépbemutatón a potenciális vevőjelöltek. Ennek tudatában joggal reménykedhet az Agro-Békés Kft., hogy az igényes – minden szempontból átfogó nyílt nap meghozza a várva várt gyümölcsét, s létrejön az üzlet eladó és vevő között.

agro békés Case Ih kombájn magnum technika traktor