fbpx

VM: tudománnyal és kutatással a vidékfejlesztésért

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 11.

Budapest, 2013. április 10., szerda (MTI) – Tudásalapú, innovációra építő, versenyképes vidéki gazdaság és társadalom létrehozása a cél – mondta a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai fórumon.

Az integrált vidéktervezés jövőjének tudományos alapelemei című konferencián a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint V. Németh Zsolt hangsúlyozta, a célok megvalósításához elengedhetetlen a magyar vidék magas színvonalú, sokoldalú, folyamatos és hiteles tudományos megismerése.

Meg kell teremteni egy olyan vidékfejlesztési politika alapjait, amely a magyar adottságokat figyelembe véve segíti az uniós támogatásokból megvalósítható programok tervezését és végrehajtását.

 

VM: tudománnyal és kutatással a vidékfejlesztésért

 

Ehhez biztosítják a tudományos hátteret a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a VM és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) együttműködésével megvalósuló komplex vidékkutatási projektek, a vidéki tudományos műhelyek, és a belőlük szerveződő virtuális hálózat – emelte ki az államtitkár.

Fazekas Károly, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának főigazgatója arra hívta fel a figyelmet: jó alapkutatási eredményeket csak a valósággal szoros kapcsolatban, többek között a szakpolitikával együttműködve lehet elérni.

Ezért fontos az MNVH és az MTA összefogása – tartalmazza a közlemény.

 

MTI 2013. április 10.