Perstorp: élen a takarmány adalékanyagok piacain
Mit érdemes röviden tudni a Perstorp cégről?
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreMit érdemes röviden tudni a Perstorp cégről?
Az ökológiai állattartásba kerülő feldolgozott takarmányok előállítása több ponton eltér a szokványos takarmányoktól, a szigorú előírások azonban biztosítják az állatok egészséges, szermaradványoktól, GM-forrásoktól, hozamfokozóktól, és egyéb káros anyagoktól mentes takarmányozását.
A családi gazdaságok és kisüzemek helye, szerepe a sertés termékpályák fejlesztésében címmel tartott tanácskozást február elején a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT).
Mikroklímán az istállók levegőjének fizikai, kémiai és mikrobiológiai állapotát és ezen tényezők folyamatos változóját értjük.
Tejtermékeik, gabonáik külföldön és itthon egyaránt keresettek, eredményeiket pedig a szakma is évek óta elismeri.
A zöldtakarmányok döntő többségét tartósított takarmányként (szilázsok, széna) használjuk fel.
A magyarság számára már a honfoglaláskor is fontos szerepet töltött be a marhahús, a szarvasmarha tenyésztés, illetve kereskedelem.
Néhány évvel ezelőtt még sokan meghökkenve értesültek arról, hogy egy állattartó telepen vagy vágóhídon egy kiskapacitású hullaégető berendezéssel oldották meg a keletkező állati hulla és hulladék kezelését.
Hazánkban a tejtermelésre történő szakosodással párhuzamosan szorult ki a tehenek takarmányadagjából a fű és vette át a helyét a silókukoricára alapozott monodiétás takarmányozás.
A mogyoródi UniverZoo-Üzleti és Élménypark adott otthont a hazai sertéstartás jövőbeni lehetőségeinek bemutatására.