Átadták a Syngenta Borverseny díjait
Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Syngenta Országos Borversenyt.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreTizenkettedik alkalommal rendezték meg a Syngenta Országos Borversenyt.
Konzervatív, de változik a magyar borízlés: feljövőben vannak a fehérborok, de a fogyasztók továbbra is a vörös édes asztali borokat kedvelik, ezek pedig nem a minőségi kategória képviselői.
Az idén mintegy 29 millió euró – mintegy 9 milliárd forint – támogatás érkezik a magyar szőlő- és borágazatba.
Kihirdették a Magyar Tudományos Akadémia borversenyének idei nyerteseit; az MTA Bora 2013 címet tokaji, villányi, felvidéki, szekszárdi és alföldi borok viselhetik.
A VM kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a gyümölcsborok köztes alkoholtermékké minősítését, a Nébih pedig a borseprő felhasználásának szigorú ellenőrzését.
Több mint 150 magyar és külföldi pincészet mintegy 500 bora kóstolható szombaton.
A legjobb boroknak járó nagy aranyérem elismerést szerezte meg az egri Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection bora a világ első számú bioborversenyén.
A javuló szőlészeti és borászati technológia hatására ma már csúcsminőségű borok jelennek meg a forgalomban.
Bár a szamóca hazai termesztése a korábbi évekhez képest alaposan visszaesett, mintegy fele a tíz évvel korábbinál.
A tavalyi év időjárása kedvezett a szőlőtermesztőknek és a borkészítőknek.