A magyar szürkemarha húsáról
Az, hogy a szürkemarha a világ (egyik) legfinomabb húsát tudja szolgáltatni, sovány vigasz azoknak a szürkemarhatenyésztőknek akik átlagáron sem tudják piacra vinni marháikat.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz, hogy a szürkemarha a világ (egyik) legfinomabb húsát tudja szolgáltatni, sovány vigasz azoknak a szürkemarhatenyésztőknek akik átlagáron sem tudják piacra vinni marháikat.
Két évre szóló együttműködési megállapodást írt alá Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke és Ante Pezo, a horvát Mezőgazdasági, Halászati és Vidékfejlesztési Kifizető Ügynökség igazgatója kedden Zágrábban.
A magyar lehet Közép-Európa leggyorsabban növekvő gazdasága ez év végére, ha a negyedik negyedévben is folytatni tudja azt a munkát, amit a harmadikban végzett.
A magyar termék jelölést használó élelmiszerek országos ellenőrzése egyéves türelmi időt követően, szeptember óta folyik, a vizsgált élelmiszerek hatvan százaléka megfelelt az előírásoknak.
Régi időkben közismert volt, ma egyre többen fedezik fel újra, hogy a magyar szürkemarha húsa kiváló.
Drasztikusan csökkent az elmúlt 20 évben a valamikor 10.000 hektárt is meghaladó dinnye termőterület.
Magyar mezőgazdasági vállalkozók helyzetével ismerkedett és gazdafórumon vett részt Kárpátalján Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán.
Megkezdődött a magyar dinnye promóciója pénteken egy fővárosi bevásárlóközpontban.
Tizenhárom érmet, köztük nyolc aranyat nyertek magyar borászatok a Monde Selection 2013-as nemzetközi borversenyén.
Az egykori mondás, miszerint a „Szegény úrnak galambducz a mészárszéke”. napjainkban már nem állja meg a helyét.