Fazekas Sándor: a szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő borvidék
A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel.
Az esős idő ellenére a sárgamuskotályos szőlő szedésével hétfőn várhatóan megkezdődik a szüret a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken.
Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szőlő minősége még sokat javulhat kedvező, napsütéses időjárás esetén.
Rendelet készül az import borok egyértelmű azonosíthatósága érdekében, várhatóan a rendeletre a napokban minden szükséges aláírás rákerül.
Gaál József gazdálkodó nézi a lisztharmat betegségtől rothadó szőlőjét a Zala megyei Felsőrajkon 2014. augusztus 13-án.
A meleg és csapadékos nyári időjárás eltérően érintette a növényi kultúrákat, az őszi búzára kedvezőtlen, míg a kukoricára és a napraforgóra kedvező hatással volt.
A dél-balatoni, korai érésű Csabagyöngyével Ordacsehiben kezdődött meg az idén is a szőlőszüret Európában; a szőlő átvételi ára kilónként 100 forint körül várható.
Az idén várhatóan nagyobb termést szüretelnek majd a gazdák a tavalyinál.
Állami védekezés keretében légi permetezést rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága Lenti térségében a tavaly felbukkant veszélyes szőlőbetegség továbbterjedésének megakadályozására.
Szinte minden ültetvényben megjelent a lisztharmatfertőzés a szekszárdi borvidéken, ahol a szakemberek szerint jelentős terméskieséssel és megnövekedett növényvédelmi költséggel számolhatnak a szőlészetek.