állattartás

A kontroll a folyamatok és felügyelet!
Döntő jelentőségű a szerves anyag megőrzése.
A megelőzés mindennél fontosabb!
A mezőgéppiac is érdekelt az állattenyésztési kiállításon.
Csehország egyre fontosabb kereskedelmi partnere Magyarország, amit jelez az is, hogy évről-évre mind több hazai vállalat jelenik meg a brnói vásárokon.
Ágasegyházán is beválnak a Szakadáth-Gépker tanácsai, bálázói, rendképzői
…méghozzá nem is akármilyen: borászati, állattartási, halgazdálkodási és szakoktatási téren is.
És közben még a hazai mezőgazdaság jövedelmezősége is 2,6%-ot emelkedett.
Hazatért az első gólya.
A nitrát érzékeny területen gazdálkodóknak, valamint minden háztartási igényt meghaladó állattartást végzőnek...
Nagy mennyiségű, takarmányozásra szánt kacsatetemet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Bács-Kiskun megyei gazdaságban.
Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 2018. november 17-án rendezte meg immár 12. alkalommal az Állatorvostudományi Egyetemen a Praxismenedzsment Konferenciát
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestisvírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma.
Az elméleti és gyakorlati előadások célja a termék-előállítás technológiai folyamatainak megismerése, ezáltal a hazai gyártók versenyképességének növelése.
Az Agrárminisztérium és a Nébih a fejlesztési prioritások közé helyezte a szakágazat bekapcsolását a „Modern oktatás-képzés” világába.
Van egy mondás, miszerint a XX. század a technológia évszázada volt. A XXI. század pedig az információ évszázada.
A növényi mérgekkel fertőzött takarmányok szabályosan lerabolják a telepi állatállományok produktivitását; a gyorsan terjedő...
Ahogy a növénytermesztésben és az állattartásban elterjedtek a szenzorok, egyre több célzott, speciális mérésre nyílt lehetősége az állattartóknak. Általánosságban elmondható, hogy azok a mérési megoldások váltak piacképessé, amik eredményei közvetlenül visszavezethetők a hozamra, illetve a biztosítani képesek az állatok számára megfelelő környezetet. A Multiszenzor az utóbbi ágazatokban nyújt megoldásokat.
A Csatári Farmon a legmodernebb eszközökkel évente csaknem egymillió broilercsirkét nevelnek
Mi történt a nagyvilágban?