fagykár

Nem mindegy, hogy milyen tápanyaggal látjuk el a gyepet.
A szezon végén a permetlétartály tisztítása mellett még a téli felkészítésről is gondoskodnunk kell. Ehhez ajánlunk most technológiát, hasznos tanácsokat a gazdálkodóknak.
Váratlanul érte a termelőket és a szakmai szervezeteket az augusztus 10.-én napvilágot látott 13,0 Ft/kg-os léalma-indulóára. Az alacsony...
Mennyiséget tekintve jó szilvatermés várható idén, ami azt jelenti, hogy a Magyarországon átlagnak számító 60-65 ezer tonna szilva valószínűleg kényelmesen meglesz az idén, nyilatkozta Hunyadi István, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) szakmai igazgatója.
Augusztusban lesz csak a bodzaszüret, de már most látszik, hogy sok jóra nem számíthatnak a termelők: a tavalyihoz hasonlóan idén is túltermelés és alacsony árak valószínűsíthetők.
Az elmúlt héten kaphattunk egy kis ízelítőt a tavaszból, de sajnos úgy látszik, hogy egy ideig kénytelenek leszünk beérni ennyivel.Az elmúlt hét...
Köd-Sárkány, Köd-Gomba: óriási az érdeklődés a magyar találmányra
A természet sok mindent kiegyenlít: a március túl meleg és száraz volt, az április viszont eddig hűvös és szeszélyes. Milyen hatással van ez a repcevirágzásra?
Magyarország különleges természeti adottságokkal rendelkező ország.
Bár a megye déli részéről helyenként fagykárokról is érkeztek bejelentések, a gyümölcsösök összességében jól teleltek át, és a virágzást követően is biztató képet mutatnak, miként a szőlőültetvények is Bács-Kiskunban - közölte a helyi agrárkamara elnöke az MTI-vel.