fajtabemutató

A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. idén is megrendezte Kiszomborban hagyományos őszi fajtabemutatóját.
Termesztéstechnológiai bemutató a Kite Zrt-nél.
A Holland Alma Kft. hagyományos fajtabemutatója a termesztés korszerű irányai mentén ismertette az almatermesztés aktuális trendjeit.
Az új fajták többet teremnek, és általában jobb minőségű termést hoznak.
A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. 2017. szeptember 5-én Kiszomborban tartott fajtabemutatót, ahol a kukorica, szója, takarmánycirok mellett az utóbbi évek egy jelentős fejlesztését: a napraforgó-nemesítési eredményeiket is prezentálták.
Az idei évben a Magyar Szója Egyesület szervezésében országosan 6 helyszínen (Újmohács, Bóly, Hédervár, Prügy, Kiszombor, Bak) rendezték meg a szója fajtabemutatókat, melyeken összesen közel 700 termelő kapott információt a fajtákról, a nemesítőktől és a forgalmazóktól.
Fajtaválasztás a piaci igények ismeretében
Az elmúlt években a gyümölcstermelők már megszokhatták, hogy a  Holland Alma Kft.
A Sumi Agro Hungary Kft. 2014. szeptember 24-én Kalocsa határában, a Terra Unió Kft. bemutató területén nagysikerű szója fajtabemutatót rendezett.
A hagyományokhoz híven 2014.09.04-én ismét megrendezésre került a martonvásári kukorica-fajtabemutató és országos gabonatermesztési tanácskozás.
Ismét Szarvason találkoztak a gazdálkodók, hogy az immár 20 éves Kwizda Agro aktuális ajánlatairól a már hagyományokkal rendelkező fajtabemutató és növényvédelmi bemutató keretében tájékozódjanak.
Martonvásári országos fajtabemutató 2014
Kiskunhalas térségében is kalászos fajtabemutató
Ősszel sorra járjuk a kukoricatáblákat, sokunkban átíródik az ismert szólás is, „a szomszéd kukoricája mindig zöldebb”, a jelenlegi terményárak mellett persze árgus szemekkel lessük, hogy melyik kukorica mit produkált az aszályban.