paprika

Megkezdődött a már 8. alkalommal megrendezet Magyar Paprika napja.
Keressük Magyarország Legszebb Birtokát - 7.nap 3. birtok
Ledó Ferenc: a versenyképes termelésnek van jövője.
Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.
A növényvédő szerek forgalomba hozataláról szóló 1107/2009/EK rendelet 21. cikke alapján, egy hatóanyag jóváhagyását felül kell vizsgálni, amennyiben új tudományos és műszaki ismeretek vagy monitoring adatok állnak rendelkezésre.
Kertészeti kultúrákban használható gombaölő szerből számos fajta közül válogathat a termelő. A Prolectus a profik választása.
A Nufarm idén debütáló új termékei között található egy biológiai készítmény is, a Bactospeine WG.
Az új bejegyzések eredményeként az uniós nyilvántartás immár 14 magyar terméket tartalmaz.
Program kiemelt témája a "Szentesi paprika" termesztéstechnológiája, az oltalom alatt álló földrajzi jelzés bemutatása, valamint a magyar paprika értékesítési lehetőségeinek nemzetközi és hazai ismertetése volt.
Hosszú évek után az idén megállt a paprika termőterületének csökkenése, a fűszernövényt 800 hektáron termelik most a kalocsai védett területen - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Kalocsán, a paprikafesztivál alkalmából rendezett gasztroshow megnyitóján.
Az Európai Bizottság bejegyezte a "Szentesi paprika" és a "Tepertős pogácsa" elnevezéseket az oltalom alatt álló eredet-megjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába.
Magyarország a szabadföldi paprikatermesztés északi határán van, ezért a termesztés kockázatos.
"Nem jól indult a paradicsomszezon"- hangzott a mondat Antal Gyulától, a Syngenta zöldség termékmenedzserétől.
A Basfoliar Aktiv a legkorszerűbb technológiával készült, algát és foszfitet is tartalmazó biostimulátor.
Együttműködési megállapodást kötött Mórahalom Önkormányzata, a Kotányi fűszer-kereskedelmi cég és a Fűszermalom Kft. a szegedi paprikatermelés fellendítése érdekében - jelentették be a résztvevők keddi, mórahalmi sajtótájékoztatójukon.
Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssé (OFJ) nyilvánította pénteken az Európai Bizottság a szentesi paprika termékelnevezést.
Négy új zöldségfajtát fejlesztett ki a kecskeméti Zöldségmag Kft., amely a 219 millió forintot meghaladó költségű beruházáshoz 99 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretéből - közölte a társaság az MTI-vel.
"A magyar konyha elképzelhetetlen magyar paprika nélkül"