vetőmag

A gazdák egyre nagyobb területre választják ki azt a hibridet, amely bevált!
A RAPOOL és a SAATEN-UNION közös határszemléje Hantoson.
Az elmúlt években Európa számos országában a termelők számára komoly fejtörést okozott a repceállományokban megjelenő levéltetű kártétele.
Szárazság és szárazság között is van különbség.
A meleg és aszályos nyár hatására fellépő tápanyag- és vízhiány következtében a növények túl hamar száradnak le, ami a becők korai beéréséhez vezethet.
A repce termesztése az egyik legjövedelmezőbb kultúrává vált.
Precíziós gazdálkodásra, tudásalapú technológiára fókuszál a Talentis Agro.
Nagy István: a magyar vetőmag kulcskérdés az agrárium fenntarthatósága érdekében.
A klímaváltozás számos nehézséget okoz a növénytermesztésben a változékonyság, az aszályos időszakok és a mind gyakoribb hőstresszes napok miatt.
Karintia Szója Roadshow országszerte hat helyszínen.
A 2019-ben 100 éves RAGT neve egyet jelent a szaktudással és az innovációval
A több mint 25 éve vetőmag-termeltetéssel, -feldolgozással és -forgalmazással foglalkozó Lajtamag Kft. 2019. február 5-én partnertalálkozót rendezett Győrben, ahová közel 100 termelő érkezett
Új, prémium termékek a Huminisz Kft. palettáján
A Macrophomina phaseolina a világon szinte mindenhol előforduló, rendkívül polifág gomba: több mint 500 növényfajt károsít, nagy jelentősége van a trópusi és szubtrópusi területeken is
A napraforgó hazánkban a legjelentősebb, étolajat adó növény. Hazai jelentőségét bizonyítja, hogy a legfontosabb olajnövényünk területe az utóbbi időben meghaladta a 600 ezer ha-t, és ezzel a búza, a kukorica és az árpa után a legnagyobb terület foglalja el.
A Gabonakutató szójanemesítése két évtizedes múltra tekint vissza, de ebben a nemesítési szempontból rövid időszakban is sikerült maradandót alkotnunk.
Mire érdemes odafigyelni, amikor zöldítő keveréket választunk, hogy az elősegítse, és ne hátráltassa a repcetermesztést?
Ötvös Tibor jánoshalmi gazdasága folyamatosan dobogós a termésversenyeken
„A külcsín változik, de a belbecs megmarad.” Ezekkel a szavakkal jellemezte az idei év júniusára befejeződő vállalati átalakulást Borsos László
A több éve tapasztalható enyhe telek után 2018 decemberében és idén januárban újra érezhettük a téli hideg hatásait.