fbpx

Minőség és gesztus családnak, gazdaságnak

Írta: - 2017 október 24.

Nagyszabású közösségi nappal és gépbemutatóval vendégelte meg partnereit a Dorker

Megadta a módját a bajai Dorker, hogy a szezon végén megvendégelje ügyfeleit, barátait, partnereit: felsőszentiváni szántóföldi gépbemutatóját igazi családi-közösségi ünnepnappá tették. A látványos lovasfogat- és traktorverseny mellett kerékpár- és quad-bemutató, és természetesen szántóföldi eke- és permetező-prezentáció várta a nagyszámú érdeklődőt.

A dinamikusan fejlődő Dorker Kft. hagyományosan nagyszabású rendezvényeken fogadja partnereit, és mutatja be gépi és szolgáltatási újdonságait. Az augusztusvégi felsőszentiváni pénteken például a Deutz-Fahr három szériáját emelték ki a márka traktorkínálatából. Kategóriája legmodernebbjeként a 156226 LE közti teljesítménytartományban és 12 modellben választható Deutz-Fahr 6-os nagy-, közép- vagy kisvállalkozások vagy akár közszolgáltatók talajmunkáját, szállítási feladatait, aratási és/vagy kommunális munkáit végzi el háromféle erőátvitellel, kétféle, komfortos kabinnal úgy, hogy a magas sebesség is lehetséges csökkentett fordulatszámon. A Deutz-Fahr 7-es már kifejezetten a nagy gazdaságok és szolgáltatók igényei alapján készül az idénymunkák költség- és energiahatékony elvégezésre. E széria két modellje (226 és 246 LE) mind a precíziós technológiában, mind az energiahatékonyságban a csúcsminőséget képviseli. Ugyancsak kényelmes, gazdaságos üzemeltetésű a Deutz-Fahr 9-es (290-340 LE-s) fokozatmentes, gyors, biztonságos és precíz váltóval és 600 l-es üzemanyagtartállyal gyártott traktora, amelynek emelési kapacitása (12 tonna) is impozáns.


Felvételeink: https://agraragazat.hu/galeriak

A Dorker-nap attraktív gépfelvonulásán újdonságként mutatták be a hazánkban is méltán ismert dán Hardi 4000 literes Navigator permetezőjének új Delta Force szórókeretét. Az erős, de könnyű svéd acélból épített szerkezetet gyors ütemű permetezésre tervezték 24-36 m között, amelyek 3 részben csukhatóak. A széles keret stabilitását központi függesztésnél elhelyezett hidro-pneumatika csillapítja, széles beállítási lehetőségei pedig ellensúlyozzák a szeszélyes terepviszonyokat. A Hardi Delta Force hatékony növényvédelmi munkáját emellett az (25-50 cm között választható) ultrahangos keretszintezés által felügyelt permetezési magasság és a nagy kapacitást biztosító T22 folyadékrendszer teszi lehetővé.

A Dorker rendezvényén megjelent a 30 éve alapított, nálunk elsősorban mezőgazdasági és kommunális pótkocsijairól, pneumatikus és hidraulikus rendszereiről ismert, ma már világszerte több gyárat üzemeltető lengyel Pronar cég két vezetője, Roman Wyszkowski európai értékesítési igazgató és Kamila Iwaniuk területi értékesítési manager is. Roman Wyszkowski Felsőszentivánon megerősítette a Pronar elkötelezettségét az innovatív és egyben környezettudatos technológiák mellett.

A Dorker-nap szakmai részében a Nardi munkagépek – 3+1 fejes ekéje mellett az 5+1 fejes ERGON3 típusú félig-függesztett váltvaforgató eke – szántóföldi tesztjeit láthatták a gazdák. Az Ergon ekék barázdában vagy tarlón járó kivitelben is készülnek! Az itt bemutatott eke vonószerkezet hidraulikus állítással mindkét módra beállítható! Ez is a Nardi folyamatos fejlesztőmunkáját dicséri, míg a tapasztalatok a márka termékeinek tartósságát, kezelhetőségét, széles opcionális választékát erősítik. A Nardi egyébként felvonultatta 5-7 és 9 késes változatú, 2,1-4 méteres munkaszélességű és 55-66 centi mélységre képes altalajlazítóit (Prince és King), illetve a szintén wolfram-karbid élfelrakással kivitelezett, akár menet közben is hirdaulikusan állítható rövidtárcsa sorral szerelt, alacsony üzemeltetési költségű, robusztus Nardi Fast kombinált lazító-tárcsa tarlóhántót is.

Kohout Zoltán

Maradt kérdése?
További információ: http://www.dorker.hu