Tavaly nyáron dobta piacra a Cricks Farm Kft. az első tücsökfehérjét tartalmazó fehérje- és energiaszeleteit. A tücsökfehérjét azért választották alapanyagnak, mert rendkívül fenntartható: kétezerszer kevesebb víz szükséges az előállításához, mint a marhahúshoz, valamint a tücsöknek magas a vásárlói elfogadottsága is a rovarok közül.
Tücsköt ettek: finom és fenntartható energiaszeletek
Előző
Az EU hallgatott a gazdákra, lazítanak a KAP szabályozásánKövetkező
Agrárpolitika: a gazdák vészfékeztek, nem BrüsszelKapcsolódó hírek
-
Sokallja a mezőgazdasággal járó papírmunkát? Könnyebb is lehetne
Fenntarthatósági és nyomonkövetési rendszerek a mezőgazdaságban.
-
Mit kezdjünk a napraforgó és a kukoricafélék szármaradványaival?
A betakarítás után visszamaradó szármaradványok kapcsán napjaink egyik legaktuálisabb kérdése, hogy azok a tarlón maradjanak, vagy lekerüljenek onnan.
-
A magyarországi erdőtüzek 99 százalékát ember okozta
A tüzek többsége az erdőkkel szomszédos mezőgazdasági területen keletkezett és onnan terjedt tovább.
-
Újra van mezőgazdasági mérnöki alapképzés Szarvason
Megkezdődött a mezőgazdasági mérnöki alapképzés Szarvason: a MATE folyamatosan fejleszt a vidéki képzőhelyeken.
-
A tojás áfájának csökkentését sürgetik a tojáspiaci szereplők
A tojáspiaci szereplők szerint a baromfi- és a sertéshúsok mellett az étkezési tojás áfáját is csökkenteni kell.