fbpx

A 20 éves jubileumi közgyűlésén a hűséget díjazták

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 június 14.

A MEGFOSZ továbbra is a fiatalok támogatásában látja a jövőt A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2019. április 17-én megtartott 20 éves Jubileumi Közgyűlésén, a 2018-as évet meghatározó éves jelentések és vendégelőadók beszámolói mellett az alapító elnök, Nagy Miklós és a jelenlegi tagok felidézték az elmúlt húsz év legfontosabb eseményeit.

A jubileumi rendezvényt Umenhoffer Péter (a marketingbizottság elnöke – MEGFOSZ, marketingigazgató –, AXIÁL Kft.) nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta: – „A május 23-24-i III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow, melyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével rendez meg idén Mezőfalván, reményeik szerint sikeres eseménynek bizonyul.”

Középpontban a fiatalok

A MEGFOSZ „Legyél Te is mezőgépész!” programjának célja, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását, és országosan minél több rendezvényen megszólítsa őket és szüleiket. 2018. október-november hónapban közel 20 helyszínen vettek részt a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport szakértői a kormányhivatalok által szervezett Pályaválasztási Kiállításokon, hogy mind a szakmaválasztásban, mind a pénzügyi döntéseik során segíteni tudják az érdeklődő diákokat.


Az eseményen az alapító cégek képviselői emlékplakettet vehettek át


Az Életpályamű díj nyertese: Drexler János – Megazet Kft. (balról a 2.)

– „Az idei évben a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport új koncepcióval népszerűsíti a mezőgépész szakmát és segíti a pénzügyi tudatosságra nevelést. A Pályaválasztási Kiállításokon történő részvétel mellett idén először a MEGFOSZ RoadShow keretében 19 megye általános iskolásait vittük el egy megyei MEGFOSZ-taghoz, egynapos szakmai kirándulásra. A RoadShow-ra jelentkező 7. és 8. osztályos diákoknak az informatív előadások mellett lehetőségük volt a helyi cég tevékenységébe betekinteni, és testközelből megnézni és megismerni a szakma szépségeit” – foglalta össze Viczián Ágnes, a szövetség marketing- és PR-ügyintézője, majd hozzátette: idén 4.200 diáknak ingyenes belépésre adtak lehetőséget az AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállításra.

Díjzápor

Az ünnepi eseményen emlékplakettet vehettek át azok az alapító cégek és képviselőik, akik 20 éve folyamatosan jelen vannak, és nagymértékben hozzájárulnak a szövetség sikeréhez. A díjakat az alábbi cégek és képviselőik kapták meg: Agrolánc Kft., Alfa-Gép Kft., Auditker Kft., AXIÁL Kft., Dorker Kft., KITE Zrt., Szal-Agro Kft., Szegána Kft., valamint Nyitra István, aki a 20 évvel ezelőtti alapító céget képviselte.

Az éves közgyűlés keretében a jubileumi díjak mellett az idei évben is átadták a MEGFOSZ szakmai díjait. A díjakat a szövetség azért hozta létre, hogy tagjaik érezzék a szövetséghez való tartozás fontosságát és aktivitásuk elismerését. A MEGFOSZ-tagok maguk közül jelölhették meg, hogy kit tartanak a díjra érdemesnek.

„Életpályamű” díj

A három alapított díj közül az „Életpályamű” díjra olyan személyeket lehetett jelölni, akik több mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték a 60. életévüket, munkahelyükön a feladataik meghatározóak, azokban eredményesek, valamint a dolgozók és vezetők körében szakmailag elfogadottak, megbízhatóak és segítőkészek. Ebben az évben a díjat Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára adta át Drexler Jánosnak.


A Fiatalok a szakmáért díj nyertese Szalai Andor – Szal-Agro Kft. (középen)


Fehér Ottó (AXIÁL Kft.) 2018. év legaktívabb MEGFOSZ-tagja

„Fiatalok a szakmáért” díj

A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatta meg, aki pályája során rövid idő alatt sokat ért el, munkája kiemelkedő, és eredményesen vesz részt a csapatmunkában. Ezt a díjat a MEGFOSZ „Legyél Te is mezőgépész!” programjának kiemelt partnere, az MKB Pénzügyi Csoport részéről Vály Judit, az MKB Euroleasing Zrt. vezérigazgatója és Szarka László, az MKB Zrt. Középvállalat Divízió Igazgatóságának igazgatója adta át Szalai Andornak.

A MEGFOSZ aktív tagja

A szövetség vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy a tagok a szakmáért tett aktivitását elismerjék. Ezért alapították a „2018. év legaktívabb MEGFOSZ tagja” díjat, amelynél nagyon fontos volt, hogy az aktív személy hatékonyan vegyen részt a szövetség munkájában, és állandó segítséget biztosítson a tagság és a bizottságok számára. A díjat Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke adta át Fehér Ottónak.

Új elnökségi taggal is bővült a szövetség

A díjak mellett nagyon fontos volt, hogy a szövetség tagjai pótolják az idei évben elhunyt Fejér Lajos régi elnökségi tag munkáját, és ezért új elnökségi tagot válasszanak helyette. A jelöltek személyével a közgyűlés egyetértett, és közülük a többség Ádám Jenőt (Ádám és Társa Kft.) választotta meg a szövetség elnökségi tagjának. MEGFOSZ, tag, díj, 20 éves, jubileum, közgyűlés, Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, Harsányi Zsolt, AXIÁL Kft.