Bezárás

Az Alliance Agri Star II 8 hónapja

Írta: - 2023 március 01. -Hirdetés

A 3000 lakosú, Rennes és Redong között található Pipriac településen Olivier Gayet mezőgazdasági vállalkozást folytat.

Ismerve a kihívásokat, megoldásokat keresve…

2022 elején Olivier Gayet kénytelen volt lecserélni az egyik traktora, egy John Deere 7230R gumiabroncsait. Olivier mindig is a teljesítmény javítására, illetve a vállalkozás, valamint a gépek teljesítményének a növelésére, nem pedig egyszerűen az elhasználódott gumik cseréjére törekedett. Így magyarázta: „Mivel a folyékony trágya és a trágyaszórás nagyon fontos a vállalat számára, rendszeresen cserélnünk kell a gumiabroncsokat, mert 3 gépünk végzi ezeket a műveleteket az év 6–7 hónapjában. Ez egy nagy és gumiabroncs-igényes munka.” Ezért Olivier úgy döntött, hogy új – és potenciálisan jobb – gumiabroncsokat fog tesztelni, amelyek alkalmasabbak erre a feladatra.

A minőség/ár arány az egyik legfontosabb kritérium

Saját piaci felmérése, valamint az Alliance Agri Star II-vel kapcsolatos pozitív tapasztalataikat megosztó gazdálkodók segítettek a gumiabroncs kiválasztásában: „Egy kicsit változtatni akartunk, és ki akartuk próbálni az Alliance új gumiabroncs-sorozatát, az Agri Star II-t” – mondta Olivier, majd hozzáfűzte az akkori jelszavát: „Most, hogy fel vannak szerelve, próbáljuk ki őket!” Az új gumiabroncsok beszerzésének a mérlegelésekor a közúti és terepen nyújtott teljesítmény, a kényelem és különösen a kopás a döntő szempont. Olivier számára azonban a minőség/ár arány az elsődleges szempont a gumiabroncsok kiválasztása terén. A kiválasztást követően a gumiabroncsokat breton utakon, illetve mezőkön, hosszú és kemény üzemórákon át kezdték el tesztelni.

„Sikerült optimalizálunk a munkaidőt”

A mindennapi kihívásokkal teli nyolc hónap után Olivier Gayet visszatekint a döntés idejére. „1000 órányi munka és szállítást követően kijelenthetjük, hogy se közúton, se terepen nem tapasztaltunk tapadási problémákat az Agri Star II gumiabroncsokkal kapcsolatban. Nagyon jól ment, nem voltak különösebb nehézségeink, és úgy láttuk, hogy a kopás mértéke arányos azzal a munkamennyiséggel, amit az ilyen típusú gumiabroncsokkal felszerelt traktorral végeztünk.” Mivel a hatékonyság növelése továbbra is kulcsfontosságú cél a vállalkozó számára, Olivier több mint elégedett az eddig elért eredményekkel. „Ezeknek az Agri Star II gumiabroncsoknak köszönhetően sikerült optimalizálnunk a munkaidőt, így nagyon jó minőség/ár arányt tudtunk elérni ezzel a gumiabroncs-sorozattal” – mondta, majd hozzátette: „Ez alatt a 8 hónap alatt rengeteg szállítási feladatot tudtunk elvégezni: ideértve főként a folyékony trágya szállítását, a munkaterületeken végzett szállítási szolgáltatásokat, valamint a vetéseket.” Az általunk levont következtetés tehát egyértelmű: „Ez a gumiabroncscsalád kiválóan illik hozzánk.”

Íme, még egy jó hír Olivier Gayet, valamint más gazdálkodók és vállalkozók számára: Alliance további két mérettel bővítette Agri Star II termékcsalád 70-es és 95-es sorozat egyébként is lenyűgöző kínálatát.

www.agristarII.com/hu