fbpx

Enyhe, csapadékos tél – milyen növényvédelemre van szükség?

Írta: Barna Ferenc - 2023 március 08.

Az enyhe, szélsőségesen csapadékos tél miatt fertőzési nyomás várható a kalászos növényekben, ezt a témát járja körül a BASF formabontó, megújult formában megjelenő, Szakmai Ártalom című podcast sorozatának első epizódja.

Őszi vetés
Az enyhe tél miatt folyamatosan jelen volt az őszi vetésekben a betegség, ez már adja is az aktuális agrártémát

Tippek, tanácsok a hatékony termelés érdekében

Több mint másfél éve indította a BASF a Szakmai Ártalom sorozatát, mely nagy sikerrel futott az online felületeken. A szakma felgyorsult világára reagálva a vállalat úgy döntött, hogy ezt a csatornát átalakítja, és havonta – igény és téma függvényében akár sűrűbben is – jelentkeznek az agráriumot foglalkoztató aktuális kérdéseket boncolgató podcast adásokkal.

A kiemelt témákat a következőkben is videós formában dolgozzák fel, Szakmai Ártalom Show néven.

A cél, hogy a mezőgazdaságot érintő és érdeklő témákra még gyorsabban, rendszeresen reagálhassanak a BASF szakemberei, tippekkel és tanácsokkal tudják ellátni a gazdákat a hatékonyabb termelés érdekében. A tudásátadás eredményeként az agrártermelők hatékonyabban, előrelátóbban, szakmailag magasabb szinten tudnak termelni, ezáltal javíthatják a termelékenységet, valamint a magyar agrárium helyzetét.

A következő téma az online permetezési napló lesz

A következő podcast epizódban Várszegi Gábor, a NÉBIH Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóságának vezetője lesz a vendég. Ebben az adásban többek között az online permetezési naplóról és a magyar gazdák számára egyéb új, 2023-ban fontos kötelezettségekről, változásokról lesz szó.

A korábbi adásokban olyan, a témákban jártas és neves szakértők is voltak már vendégek, mint dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, dr. Dobos Endre, a Magyar Talajtani Társaság elnöke vagy Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke.

Szakmai Ártalom Podcast

Az aktuális és a korábbi adások elérhetősége:

Forrás: BASF