fbpx

Cél: fenntarthatóság és egészséges élelmiszer

Írta: Barna Ferenc - 2022 február 01.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat részt vett az egyik legnagyobb hazai mezőgazdasági és mezőgép kiállításon, az AGROmashEXPO-n, ahol az agrár szakma vezető képviselői jelentek meg és mutatták be új fejlesztéseiket és innovatív termékeiket.

A Corteva stand, emberekkel.
A Corteva is részt vett az AGROmashEXPO-n és a szakmai rendezvényeken (Fotó: Corteva)

Szakértők a jelenlegi és jövőbeli kihívásokról

Magyarország egyik legjelentősebb agráripari találkozója kiváló alkalom volt a szakértők számára, hogy véleményt cseréljenek a szakma jelenlegi és jövőbeli kihívásairól.

Az AGROmashEXPO-n Borsos László, a Corteva Agriscience vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója részt vett a Gabonatermesztők Országos Szövetsége által szervezett kerekasztal beszélgetésen, ahol a résztvevők kifejtették véleményüket az Európai Zöld Megállapodás okozta várható változásokról és az innovatív fenntarthatósági gyakorlatokról.

A beszélgetés során a szakértők egyetértettek abban, hogy egyértelműen nem lehet megjósolni, mi történik a jövőben, de jól láthatóak bizonyos tendenciák, mint a precíziós gazdálkodás térnyerése és a különféle innovációs megoldások. Eközben fontos, hogy a fenntarthatóság támogassa a termelékenységet, tehát a cél továbbra is egészséges élelmiszert előállítani fenntartható módon, közben profitot termelve a gazdálkodóknak.

A Corteva stand, termékekkel.
A Corteva két éve hirdette ki fenntarthatósági stratégiáját (Fotó: Corteva)

Fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok és innovációk a Cortevától

„A Corteva Agriscience két éve hirdette ki 2030-as fenntarthatósági stratégiáját, egy évvel korábban, mint az Európai Zöld Megállapodás. A vállalat évek óta dolgozik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok és innovációk megteremtésén és fejlesztésén, és azon, hogy ezek elérhetőek legyenek a magyar piac számára. A Corteva folyamatosan innovatív megoldásokkal látja el a gazdálkodókat, hogy támogassa őket a fenntartható mezőgazdaságban, erre egy remek példa az új nitrogén menedzsment termékünk – az InstinctTM -, amely védi a termőföldet és kíméli a környezetet azáltal, hogy kevesebb nitrát mosódik ki a természetes vizekbe, és csökkenti a légkörbe kibocsátott üvegházhatást okozó gázok mennyiségét. Emellett a nitrogén hosszabb ideig marad a gyökérzónában, így gazdaságosabbá teszi a termelést, mert a nitrogénre fordított költségek hatékonyabban hasznosulnak. Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy a gazdálkodóknak új eszköztárt teremtsünk a növényvédelemben, ezt mutatja portfóliónk, amely több új biológiai termékkel bővült a közelmúltban és fog a jövőben” – mondta Borsos László, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója.

Forrás: Corteva, sajtóközlemény
Összeállította: Barna Ferenc