fbpx

Újabb pályázat az állattartóknak

Írta: - 2022 február 25. -Hirdetés

Ismét elérhető az állattartó telep 2022. pályázat

Az ÁTK – Állattartó Telep Korszerűsítése – 2022. pályázatról dióhéjban: Mire figyeljünk az állattartó telep fejlesztése pályázatok benyújtásánál? Számít-e az időfaktor? Milyen objektív és szubjektív siker kritériumokkal kalkuláljunk?

juh

Az ÁTK – Állattartó Telep Korszerűsítése – 2022. pályázat

A támogatási kérelem benyújtása 2022. február 28-tól 2022. március 31-ig lehetséges. A pályázat keretében lehetőség van új állattartó telepek létesítésére, és meglévők felújítására egyaránt. Az állattartó gazdaságokban kiemelt cél az energiafelhasználás csökkentése, az erőforrás-hatékonyság javítása, és a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása. A támogatás alsó értékhatára 5 millió Ft, a felső pedig 2 milliárd Ft projektenként. Az alsó támogatási limit célterületenként változik, a baromfi- és a sertéságazatban minimum 100–100 millió Ft, a szarvasmarha-gazdaságokban minimum 50 millió Ft, míg a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése-, valamint az egyéb állattartó telepek esetében ez az alsó elvárt érték csak 5 millió Ft. Az átlagos támogatási intenzitás 50%.

ÁTK – 2022 pályázatról részletesebben 

Mire figyeljünk az állattartó telep fejlesztése pályázatok benyújtásánál?

A várható nagy érdeklődésre való tekintettel célszerű minél előbb megkezdeni a pályázat előkészítését. Viszonylag hosszú időt kell szánnunk az alábbiakra:

  • Tisztázni a tulajdonviszonyokat az érintett helyszínen, ill. helyszíneken.
  • Tervezőt találni, aki még időben el tudja készíteni az engedélyezési terveket, és elindítja az építési hatóságnál az engedélyezési eljárást.
  • Bekérni a műszaki leírásokat is tartalmazó, három árajánlatot a tervezett technológia forgalmazóitól.
  • Építési költségvetést készíteni a fejlesztéssel érintett telephelyekre.
  • Leegyeztetni pl. az áramszolgáltatóval, a napelemes- vagy egyéb energiahatékonyságot érintő beruházásokkal együtt járó engedélyeztetési folyamatokat.
  • Beszerezni az alapjogosultságokat és a pontozást is érintő dokumentumokat.
  • Egyéb szükséges adminisztratív feladatok elvégzése.

Szinte a végtelenségig sorolhatnánk azokat az anyagokat, amelyeknek a beszerzése, összeállítása egy-egy uniós pályázat beadásakor elengedhetetlen.

Értékelési faktorok és a támogathatóság

Mint minden európai uniós pályázat, így a mezőgazdasági-, ill. a vidékfejlesztési pályázatok esetében sem tekinthetünk el az egyes pontozási elemek fontosságától. Valamennyi vidékfejlesztési kiírásnál maximum 100 pont adható, amiből természetesen a beérkezett pályázatok mennyiségétől és azok minőségétől függően állapítják meg kiírók a támogathatósági ponthatárt.

Az ÁTK pályázat 2022 vonatkozásában azokat a legfontosabb értékelési szempontokat emeljük ki, amelyek megalapozhatják beadott pályázataink eredményességét.

  • Mekkora az állattartó telep üzemmérete?
  • Milyen régóta foglalkozik a pályázó a gazdasággal?
  • Milyen kockázatos a fejlesztés?
  • Az utolsó két lezárt üzleti év eredményessége.
  • Milyen mértékben tesz eleget a pályázó a környezeti elvárásoknak, pl. trágyakezelés, hulladékgazdálkodás?
  • A tervezett projekt tekintetében milyen energiahatékonyságot szolgáló fejlesztéseket tartalmaz majd a projekt?
  • Termelő szervezeti tagság.
  • Igazolt tenyésztőszervezeti vagy szakmaközi tagság.

Cégünk, az Annex Pályázat sikerdíjas alapon dolgozik, így a kockázatot mi viseljük, és párhuzamosan felelősséget is vállalunk a munkánkért. Természetesen csak és kizárólag olyan projektek elkészítését tudjuk vállalni, amelyek eredményessége nagy valószínűséggel előre prognosztizálható. Hívjon, vagy írjon nekünk, várjuk megkeresését!

A sikerdíjas pályázati tanácsadói piacon maga a feladat a motiváló erő, hiszen semmi sem fogható ahhoz az érzéshez, amikor az ügyfél, az alvállalkozók és a mi pályázati szakembereink hosszú és intenzív együttes munkája után megnyomhatjuk a pályázat beadás „Enter” gombját. Tesszük ezt azzal a tudattal, hogy igen, mindent megtettünk a rendelkezésünkre álló időben az ügyfélért, a projektért és a sikerért.

Az állattartó telep 2022. pályázat komplett szövege itt olvasható: A teljes pályázati felhívás

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: [email protected] | Mobil: +36-20/9312-336

www.annexpalyazat.hu

Szerző: Annex Pályázati Iroda