fbpx

Kiváló teljesítmény minden terepviszonyon

Írta: - 2022 február 07. -Hirdetés

Deutz-Fahr C7200 kombájnszéria

A Deutz-Fahr kombájnok gyártásának története az 1900-as évek elejére nyúlik vissza. Jelenleg 5 és 6 ládás kivitelben gyártanak kombájnokat, a 160 és 400 LE közötti teljesítménykategóriában.

Az új sorozatnak négy tagja van: a C7205 TS és C7206 TS 5 és 6 szalmarázóval, illetve a C7205 TSB és C7206 TSB, dombvidékre tervezett modellek. Utóbbiak képesek 20% oldalsó és 6% hosszanti lejtő kompenzálására. A dombvidéki modelleket az új, állítható hátsó tengellyel és négykerékmeghajtással, valamint a jól bevált csúszásgátló rendszerrel szerelték, amely minden terepviszonynál maximalizálja a kombájn hatékonyságát.

C7000 kombájn

A kombájnokban a Mercedes-Benz 7,7 literes motorjai dolgoznak, ezek garantálják az optimális teljesítményt. Az egyedülálló Deutz-Fahr-megoldásnak köszönhetően a motor mindkét oldalán biztosítja az erőleadást, aminek köszönhetően a hidraulikus és mechanikus funkciók szétválaszthatóak. Így a közvetlen erőátvitel teljesítményveszteség és további alkatrészkopás nélkül biztosítható.

A C7206-os teljesítménye 340 lóerő, a gépek üzemanyag-fogyasztása ebben a kategóriában az egyik legalacsonyabb. A kombájnokat nagy teljesítményű vágószerkezet jellemzi, amely akár9 méteres változatban is kapható. A vágáskép minimális kopás mellett mindenütt egyenletes, a biztonságos és hatékony munkavégzés a körülményektől jórészt független: erről az Autocontroll automata talajkövető rendszer és a Schumacher Easy Cut II vágószerkezet gondoskodik, ami alapfelszereltség ezeknél a modelleknél. Az új és továbbfejlesztett Maxi-Crop cséplőrendszer és az egyedülálló dobkosár mellett fontos elem a hidraulikus behordórendszer; ezen a Deutz-Fahr mérnökei számos finomítást végeztek. A cséplőszerkezethez az anyag áramlása folyamatos és egyenletes: erről a behordórendszer új, elektrohidraulikus vezérlőrendszere gondoskodik. A szétválasztásnál a Maxi-Crop rendszer a 600 mm átmérőjű cséplődobbal és a hosszú szalmarázó felülettel igen hatékony. A tisztaságról és a szemek épségéről egyéb Deutz-Fahr-megoldások gondoskodnak: turbóventilátor, a széles rosták, a gép két oldalán elhelyezett saját fejlesztésű szabadalmaztatott kétoldali kalászvisszahordó rendszer (DGR).

Az új Commander Cab VI fülke nagyszerű kilátást nyújt, jól illeszkedik az új stílushoz: lámpák, tükrök váltakoznak a kettős reflektorokkal. Az extra nagyméretű ülés a beépített többfunkciós kartámasszal, ami a prémium kategóriás Deutz-Fahr traktorokból már jól ismert, kiváló kezelést és első osztályú kombájnvezérlést biztosít. A kiegészítő iMonitor az Agrosky automata kormányzórendszerrel a különféle kameranézetekhez és terméshozam ellenőrzéséhez kiváló áttekintést biztosít. A vezető frissességéről beépített 21 literes hűtő-tároló rekesz is gondoskodik: ez igazi kényeztetés a hosszú munkanapokon! Teljesen új stílusú a kormánykerék és a kormányoszlop: ergonómiailag optimálisabb, így biztonságosabb a vezetés szántóföldön és közúton egyaránt. Végezetül: a C7200-as kombájnok a napi karbantartáshoz is jobb megoldásokat kínálnak. Könnyű és gyors a hozzáférés a motorhoz, a sebességváltóhoz és más fontos területekhez.

Összegezve: az új Deutz-Fahr kombájnok minden apró részlete alapos tervezés eredménye, így képesek minden terepviszonyon a kiváló teljesítményre. A C7200 kombájn minden funkciója az optimális hatékonyságot és termelékenységet szolgálja.

www.dorker.hu
webshop.dorker.hu

Dorker