fbpx

Nagy agrárcég keresi a legszebb magyar szarvasmarhát

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 15.

Szarvasmarha-szépségversenyt hirdetett Magyarország piacvezető takarmánygyártó cégcsoportja, az UBM. A versenyre 2024. január 6-ig bármely hazai állattartó nevezhet maximum két, saját nevelésű szarvasmarhájával.

szarvasmarha szépségverseny
Illusztráció: Horizont Média/archív, Kohout Zoltán

Két kategóriában dönt az esztétikum

A szépségversenyben résztvevő gazdák egy űrlapot kitöltve megadják állatuk adatait, valamint az UBM Facebook-oldalán, a versennyel kapcsolatos felhívás alá beküldik a kedvencüket ábrázoló fotót. Nevezni két súlykategóriában: 300 kilogramm alatti és feletti jószágokkal lehet. A szépségverseny eredményhirdetése 2024. január 14-én lesz, amikor a két kategória első három helyezettjének tulajdonosa 100, 200, illetve 300 kilogramm tápot vehet át nyereményként. Az elbírálás után – mint a szépségversenyek esetében általában – nem szakmai szempontok alapján hirdetnek győzteseket: a hat legszebb jószágot a küllemük, egyediségük és a róluk készült fotó kreatív jellege alapján fogja kiválasztani az UBM.

Kampány az állattartásért

Az egyik legnagyobb hazai mezőgazdasági cégnek és takarmányalapanyag-kereskedőnek számító UBM idén tavasszal indította el a közösségi médiában a mezőgazdaság és az állattenyésztés népszerűsítését, valamint a szakma és a civil közösség közötti szorosabb kapcsolat kialakítását célul kitűző kampányát. Ennek keretében 2023-ban az UBM Facebook és az Instagram oldalain hétről hétre több ezer követő ismerkedhetett meg a takarmánygyártó partnerei által nevelt szarvasmarhákkal, bárányokkal, kecskékkel és baromfikkal, valamint a számukra otthont adó gazdaságokkal. A kampány zárásaként a most zajló szarvasmarha-szépségverseny a hazai állattartók áldozatos munkájának elismeréseként is szolgál, hiszen a két kategória három-három díjazottjának járó nyeremények mellett valamennyi versenyző kedvence kap majd oklevelet a részvételről.

Ubm