fbpx

Kubota EK1-261, a tökéletes belépőszintű traktor

Írta: Agrárágazat-2023/07. lapszám cikke - 2023 július 07. -Hirdetés

Egyre több kisgazdaságban, a növekvő földméret vagy a professzionális munkavégzés miatt, előtérbe kerülnek azok az egyszerűen kezelhető, többfunkciós traktorok, melyek kedvező áruk mellett jó minőségben érhetők el gazdaságok, családi vállalkozások, kisebb cégek, de akár magánszemélyek számára is.

A KUBOTA régóta ismert munkagépei sokoldalúságáról, valamint a minőséghez való kötődéséről. A sokrétű igények miatt állította csatasorba a Kubota EK1-261 traktorát, mely sokoldalúsága révén olyan feladatok széles körére használható, amelyek során megbízhatósága és robusztussága nyerő kombinációnak bizonyul.

Melyek azok a területek, ahol erősnek bizonyul az EK1-261?

Motor

Mi az, amit egy motortól várunk? Erő, élettartam és kezelhetőség. A Mitsubishi-gyártású, robusztus, háromhengeres, 24 lóerős, Stage V fázisú dízelmotorja vízhűtésű. A kiváló minőségű száraz légszűrő maximális teljesítményt és nagyszerű üzemanyag-hatékonyságot biztosít. A karbantartás egyszerűsítése érdekében érzékelő jelzi, ha a légszűrőt tisztítani kell. Ha már a könnyű karbantartásról van szó, ezt az egy részből álló motorburkolat is biztosítja, melynek segítségével szerszámok nélkül is gyorsan hozzá lehet férni a karbantartást igénylő pontokhoz. Ugyanakkor a nagy hűtőrács jó légáramlást biztosít a hűtőbordához, könnyen eltávolítható és kifújható.

3 hengeres, megbízható japán dízelmotor

Sebességváltó

Egy jó váltótól elvárjuk, hogy könnyen váltható legyen még akkor is, ha ugyanabban a tartományban vezetik, és az áttétel az alkalmazás típusának megfelelő fokozatokkal működjön. A traktorok állandó kapcsolódású, kilenc előre- és három hátrameneti sebességet tartalmazó sebességváltóval vannak felszerelve, amely menet közben is váltható. Az oldalakon található ergonomikus váltókarok még inkább támogatják a könnyű váltást. A traktor 18,2 km/órás maximális és 1,1 km/órás minimális sebessége (mindkét esetben 8,30 × 20 méretű hátsó abronccsal) a feladatoknak tökéletesen megfelelő sebességtartományokat biztosít.

Ergonómikus, oldalt elhelyezett váltókarok

A három tartományt felölelő sebességváltónak köszönhetően üzemelés közben nem merül fel a sebességváltó nyomatéktúlterhelésének kockázata. A traktor egy karral bekapcsolható négykerékmeghajtást is tartalmaz. A differenciálzárat pedál működteti. Az olajfürdős fékek és a független parkolófék pedig nagyfokú biztonságot ad.

Munkakörnyezet

Az EK1-261 bizonyítja, hogy még egy ebbe a szegmensbe tartozó traktor esetében sem kell megalkudni a kényelem érdekében.

• Az ergonomikusan elhelyezett működtetőkarok,

• a súly szerint állítható vezetőülés és a

• hasznos részletek mind segítenek gondoskodni a produktív munkavégzésről.

A vezetőtől jobbra és balra található működtető karok elrendezése logikus, pozíciójuk ergonomikus. A színkódolásnak köszönhetően a karok könnyen és egyértelműen azonosíthatók.

A traktor emellett olyan hasznos apróságokat is felmutat, amelyek még inkább könnyítenek kezelésén. A mobiltelefontartó és –töltőaljzat gyakorlatilag egy töltőállomást biztosít a vezetőfülkében.

Kényelmes vezetőtér

A vízszintes üléspozíció és a felfüggesztés is a kezelő testsúlyának megfelelően állítható. Ennek eredményeképpen csökken az anyagfáradás. A kezelő jelenlétét érzékelő regisztrálja. A kezelő távollétében a motor 10 másodperc után automatikusan lekapcsol.

Hidraulika

Nagy kapacitású hátsó függesztőberendezés impozáns emelőkapacitással és stabil kialakítással. A Mita 1 N kategóriába tartozó, hárompontos, erőteljes hátsó csatlakozó könnyen és intuitív módon kezelhető. A precíziós „Cat1” szabványos hátsó emelőberendezés és pozíciószabályozás a csatlakozószerelvények hatékony kezelését teszi lehetővé. A maximum 750 kg-os emelőkapacitás révén még a nehéz munkagépeket is könnyű emelni. Az alsó csatlakozók könnyen állíthatók.

Az EK1-261 nyitott középpontú hidraulikus rendszerrel és szabvány felszerelésként kettős működésű szeleppel van felszerelve.

Nagy emelőkapacitás, stabil kialakítás

Opcionális kiegészítők a teljesítményért

Kiegészítők,

melyek az EK-1 261 sokoldalúságát fokozzák. Hozzáadott értéket jelentenek az olyan praktikus kiegészítők, mint a

• tágas szerszámosláda,

• az erős hátsó lámpák, valamint a

• homlokrakodó és elülső emelő hasznos opciója.

A tágas, jól felszerelt szerszámosláda praktikus és funkcionális, és a kisebb karbantartási munkákhoz szükséges összes szerszámot tartalmazza.

Az állítható, erős hátsó munkalámpák szintén szabványfelszerelésnek minősülnek. Jól jönnek rossz látási viszonyok között, amikor a hátulra felszerelt munkagépeket ellenőrizni kell.

Az EK1-261 opcionálisan elülső emelővel is felszerelhető. Az opcionális négyrészes elülső ballaszt összsúlya 120 kg.

És van a Kubota EK-1 261-nek még egy nagy előnye:

Országos szervizhálózat

A Két-KATA Kft. országos szervizhálózata nagy elismerést vívott ki magának partnerei között gyorsaságával és precíz munkavégzésével. Nagy tapasztalattal bíró szakembereik a KUBOTA® ellenőrzött folyamatai alapján végzik a karbantartási, illetve javítási feladatokat, eredeti Kubota-alkatrészek felhasználásával.