fbpx

DELTA FORCE – az új Hardi szórókeret

Írta: - 2018 február 06.

A Hardi 60 éves évfordulójára jubileumi kiadás készült a Navigator 4000 vontatott szántóföldi permetezőből, amely magasan felszerelt, ugyanakkor kedvező áron kínált gépe a dán gyártócégnek. A teljesítmény, sebesség és minőség terén kiemelkedő, optimális keretstabilitással bíró Delta Force szórókerettel szerelték fel. A Hardinál ugyanis hisznek abban, hogy egy jó mechanikus függesztésű keret, a hidraulikus vezérléssel és ultrahangos keretszabályozással tökéletes munkát tud végezni. Az eszköz akár 25 cm-es munkamagassággal is képes dolgozni, és ez a szórókeret a Commander-kategóriában is elérhető.

A jellemzők kiválasztását és a szórókeret szerkezetének kialakítását az a központi törekvés hatotta át, hogy jól működjön nagy menetsebességnél, és nagy teljesítményt garantáljon a 24-39 m-es munkaszélességen. Az eredmény egy sok egyszerű, de erős megoldást integráló szórókeret lett, amely egyszerű felépítésével, alacsony karbantartási igényével és remek kialakításával egyaránt biztosítja a nagy teljesítményt és a megbízhatóságot.

A jelenleg elérhető legjobb szórókeret-stabilitás

A DELTA FORCE szórókeret mozgását egy nagyon korszerű, mégis egyszerű központi egység vezérli. Az öt ingabeállítás lehetővé teszi a keret működésnek akár a permetezőgép mozgásához igazodó beállítását, akár a talajfelszín követését.

Hidraulikus vízszintes kilengéscsillapítás

Az előre-hátralengéseket hidroakkumulátorok tompítják. A hidraulikus rendszer aktív, és minden alkalommal, amikor a szórókeretet szétnyitják, automatikusan feltöltődik. A hidraulikus kilengéscsillapítás a 32–39 m-es szórókereteken alapfelszereltség. A kisebb változatokon az alapfelszereltség gumi kilengés-csillapítókat tartalmaz.

AutoTerrain talajfelszín-követés

A szórókereten elhelyezett 5 érzékelő segítségével a növényállomány kerettől való távolságát másodpercenként többször is méri a rendszer. Három giroszkópos érzékelő figyeli a szórókeret, a központi keretszakasz és az alváz vízszinteshez viszonyított helyzetét (dőlésszögét). Az AutoTerrain még azelőtt korrigál, hogy a szórókeret kibillenne a helyzetéből, és a precíz kontrol nagy munkasebességet tesz lehetővé.
 

StackFold – Kompakt vonulás

A szórókerettagok egymásra helyezése a keret öszszecsukásakor lehetőséget ad a szórókeret szállítási helyzetének optimalizálására a kerettagok mérete és az általuk elfoglalt hely alapján.

A Stop&Lock -rendszer

A Stop&Lock (megállítás és rögzítés) rendszer a minimálisra csökkenti szórókerettagok közötti rögzítés fellazulását. A keretszakaszok könnyed és folyamatos nyitódása/záródása érdekében minden nyitási vagy csukási művelet SoftOpen és a SoftClose technikával, finoman történik.

HARDI AutoSelect – a fúvókák menet közbeni cseréje

A fúvókák automatikus és biztonságos, a vezetőülésből történő cseréje gyors megoldást nyújt a változó szántóföldi és időjárási körülményekhez való alkalmazkodásra.
 

A HARDI DELTA FORCE a következő kivitelű változatokban áll rendelkezésre:

3-as csukódású: 39/27/15 m, 36/27/15 m, 36/24/13 m, 33/25/15 m, 32/25/15 m. 2-ős csukódású: 30/15 m, 28/14 m, 27/14 m, 24/12 m


http://www.hardi-international.com/hu