fbpx

Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Gubacsi Imre

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 19.

Gubacsi Imre szerény körülmények között, paraszti családban nevelkedett. Pályaválasztáskor szülei kérésére tanulta ki a géplakatos szakmát. Miután levizsgázott, tanulmányait folytatva mestervizsgát is tett, majd a hegesztő szakot is elvégezte. A kötelező katonai szolgálat után, 1976-ban megnősült, és egy állami cégnél helyezkedett el lakatosként. Főtevékenysége mellett maszek munkákat is vállalt, és kisiparosként is dolgozott.

 

Gubacsi Imre, Agrárgépészet kategória
Gubacsi Imre, Agrárgépészet kategória

 

Magyarország nagy hagyományokkal rendelkezett a mezőgazdasági gépgyártás területén. Gubacsi Imre e hagyományt szerette volna tovább vinni, ezért is döntött úgy, hogy saját vállalkozásával szeretné kiszolgálni a hazai géppiacot. Társával 1990-ben megalapították a Kecskeméthez közeli Hetényegyházán az Omikron Kft.-t, amely a mai napig családi vállalkozás. Bérbe vettek egy telephelyet, ahol magágykészítő kombinátorral és sorközművelő kultivátorral kezdték meg a működésüket. A vállalat a termékkörét folyamatosan bővítette, így ma már tárcsákat, hengereket, ásóboronákat, grúbereket és lazítókat is kínálnak partnereik számára. A társaság munkaeszközei saját fejlesztésűek, nagy hangsúlyt fektetnek a korszerű talajművelési technológia energiatakarékos, környezetkímélő elvárásainak figyelembevételére is. Idővel az Omikron Kft. az exportra is fókuszált, s napjainkra hazánk mellett Horvátországba, Szerbiába, Szlovákiába és Romániába is értékesítik munkaeszközeiket.

Az elmúlt évek során üzemcsarnokuk alapterületét is bővítették, ahol környezetkímélő elektrosztatikus porszóró technológiával rendelkező felületkezelőt helyeztek üzembe.

Az Omikron Kft. szép példa arra, hogy nemcsak a cégalapító, de ma már két leánya és a fia is csatlakozott a vállalkozáshoz.

Rendszeresen támogatja az Országos Mentőszolgálatot, valamint Kecskemét-Hetényegyháza helyi rendezvényeit, de a fogathajtó akadálypálya megépítésében is szerepet vállalt. Küldetésének tartja az SMA-betegségben szenvedő gyermekek felgyógyulásának a támogatását is.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!