fbpx

Kompakt megoldás jó áron

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 07.

Idén szeptembertől már Magyarországon is elérhető a MAVIPROD cégcsoport érdekeltségébe tartozó IRUM traktorgyár friss fejlesztése, a TAGRO mezőgazdasági traktor.

A 65 éves múlttal bíró, erdészeti gépeket fejlesztő és gyártó erdélyi cég már hosszú évek óta dolgozott azon, hogy a közép-kelet-európai piac számára olyan mezőgazdasági gépet alkosson, amely az aktuális károsanyag kibocsátási normák teljesítése mellett elérhető áron nyújt kompakt és kényelmes megoldást a felhasználók számára.

A traktort jelenleg 3 féle, az FPT (Fiat Powertrain Technologies) által szállított 3400 cm3-es, 4 hengeres, common rail rendszerű, turbófeltöltős és intercoolerrel szerelt erőforrással lehet megrendelni: 85, 96 és a legerősebb, 102 lóerős verzióban. Mindhárom típus teljesíti a jelenleg érvényben lévő legszigorúbb, TIER IV szabványt.

A TAGRO tervezésénél a legfőbb szempont volt, hogy az üzemeltetési és karbantartási költségek hosszabb távon is alacsony tarthatók legyenek, illetve az alkatrészek elérhetősége a garanciaidő után se jelentsen problémát. A modern dizájn mellett ez a gép egy könnyen kezelhető, alapfelszereltsége számos kényelmi funkciót tartalmaz, mint például komfort vezetőülés, légkondicionáló és rádió.
Az erőátvitelt egy 12 sebességes (3×4) mechanikus sebességváltó és irányváltó biztosítja, mindezt 4×4 kapcsolási lehetőséggel, hidrosztatikus kormányzással és többtárcsás fékrendszerrel.
A gép hidraulikus rendszerét hajtó szivattyú maximális teljesítménye 60l/perc, a hidraulikus kör a gép kezelője számára összesen 3 hidraulikus vezérlésű csatlakozási lehetőséget biztosít, a kabinban felszerelt jobb oldali konzolon található emelőkarokon keresztül. Ezek a hidraulikus szakaszok átalakíthatók, hogy megfeleljenek a traktorhoz csatlakoztatható valamennyi tartozék követelményeinek. A hátsó emelő mechanizmus egy 3 pontos II. osztályú rendszer, amely akár a vezetőfülkéből, akár külső vezérléssel működtethető, pozíció és erővezérléssel, illetve autolifttel.

A kabin tervezése során a gépkezelő optimális biztonsága és a kényelme volt az elsődleges szempont. Megfelel a ROPS és FOPS előírásoknak (2. kat. védelem), nagyobb kilátást biztosítva, automatikus légkondicionálóval és szellőztetéssel, légszűrő rendszerrel van felszerelve, ergonomikusan kialakított panoráma hátsó ablak páramentesítéssel és fűthető komfort üléssel. Szintén a kezelő komfortszintjének javítása céljából, a traktoron elől és hátul is munkalámpák vannak felszerelve, optimálissás téve ezzel a körülményeket az éjjeli munkavégzéshez is.

A gép kizárólagos hazai forgalmazását és szervizhátterének teljes ügymenetét a MAVIPROD Magyarország Kft. látja el az ország teljes területén.

Az első, már eladásra szánt gépek szeptember végén érkeznek a cég sóskúti telephelyére, így valószínűleg már az idei évben láthatjuk a magyar földeken dolgozni a TAGRO-t.

CÍMKÉK traktor