fbpx

Vízzel pótolták volna a lopott tejet

Írta: Barna Ferenc - 2021 október 10.

Már a tejet is lopják; a rendőrök tetten érték azt a nőt és férfit, akik közel ezer liter nyers tejet szivattyúztak át a tartálykocsiból egy kisteherautóba.

 

Szokatlan kapcsolódásra figyeltek fel a rendőrök

A 32. számú úton, Szolnok és Újszász között figyeltek fel a rendőrök egy szokatlant „gépkapcsolatra”. A tejet szállító kamion tartálya és egy tehergépkocsi rakterében található tárolóedények voltak tömlővel összekötve.

A rendszerben egy szivattyú is működött, ennek segítsgével ezer liter tejet fejtettek át.

 

Lopják a tejet
Az út szélén félreállva lopták a tejet (Fotó: Police.hu)

 

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás

A megalapozott gyanú szerint egy nyers tejet szállító járműszerelvény közlekedett 2021. október 6-án 16 óra körül a 32-es számú úton Szolnok és Újszász között.

A sofőr az út mentén félreállt a méretes szállítmánnyal, és női ismerőse segítségével kezdték meg a tej átszivattyúzását a zárt terű kistehergépkocsi rakterében elhelyezett tárolókban.

A nyers tej hiányát vízzel tervezték pótolni, hogy annak hiánya ne tűnjön fel a szállítmány átadásakor. Erre a cselekményre azonban – a tettenérés miatt – már nem volt lehetőségük.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves férfit és 32 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták. Mindketten beismerő vallomást tettek, ez alapján megindult ügyükben a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az eljárás.

 

A mezőgazdaság sem mentes a jogsértésekről

Az agrárium területéhez kapcsolódnak jogsértő cselekmények, figyelni kell a gazdáknak és a fogyasztóknak egyaránt. Lapunk korábban csalókra hívta fel a figyelmet, akik teljesítés nélkül kötöttek üzleti megállapodásokat munkagépek tárgyában, vagy éppen hústermékeket hamisítottak meg.

 

Kitermelt akácfa
Itt a fűtési szezon, esetenként a tűzifavásárlás sem olyan egyszerű, mint látszik (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc
)

 

A téli hónapok közeledtével jön a fűtési szezon is, érdemes a tűzifavásárlása során is megbízható kereskedőtől vásárolni, hogy ne érje kellemetlen meglepetés a fogyasztót.

 

Forrás: Police.hu