fbpx

Megbízható és egyszerű a legnagyobbak partnere

Írta: Kohout Zoltán - 2018 február 02.

Hattat traktort és saját fejlesztésű, jó árú ekéjét mutatta be a Lakkos Kft.

Látványos bemutatón tárta nemrég az érdeklődők elé a Hattat traktorok egyik legnépszerűbb típusát a Lakkos Kft. A Magyarországon 5 éve jelen lévő népszerűsége nem véletlen: a márka kis- és nagygazdaságokban is hasznos partner úgy, hogy karbantartása, javítása és üzemeltetése is kedvez és kifejezetten olcsó konkurens márkákhoz képest.

Egyszerűen nagy

A családi vállalkozásként induló török Hattat minőségét jól jelzi, hogy a jelenlegi gyártósorát a világ egyik legnagyobb-leghíresebb traktorgyára tervei alapján építette. A Hattat ma is a legismertebb globális traktormárkák egyik fő beszállítója – ugyanakkor önálló termékeivel is jelen van a piacon.

A Lakkos Kft. 2009-es alapítása óta elkötelezett az alacsony szerviz- és fenntartási költségű, ugyanakkor kifogástalan minőségű gépek forgalmazásában – így vált több más márka mellett a Hattat hivatalos forgalmazójává is Magyarországon.

Gazdag felszereltség, masszív megbízhatóság

Noha e márka traktorai már ismertek hazánkban, változatlanul érdeklődés övezi a bemutatóikat. Így volt ez a Hattat A110-es minapi nyilvános prezentációján. A 4 hengeres, még TIER 3A-s Perkins-motorral szerelt, adagolós, 102 lóerős változat univerzális partner kis-, közép- és nagygazdaságok számára egyaránt, akár az őszi vetés, akár permetezés, szántás vagy más feladat van napirenden. – Ennek megfelelően számos olyan partnerünk van, akik 1000, 200 vagy 50 hektáros birtokukra vásároltak Hattat traktort. A visszajelzések a fő erények között említik, hogy rendkívül jól és takarékosan karbantartható, a szerelése, átvizsgálása egyszerű, így sem komplikált folyamatot, sem nagy kiadást nem jelent. Ugyanakkor az alkatrészek minősége ugyanúgy versenyképes, mint a Hattat nagynevű partnereinél – foglalta össze a Hattat előnyeit és fogadtatását a Lakkos Kft. termékfelelőse. Balás István hozzátette: a Hattat A110-esének kényelmi felszereltsége, masszív felépítettsége, erősített hidraulikarendszere, a 12/12-es szinkron-váltófokozat mellett a fülkéből vezérelhető számos funkció és a gazdag alapfelszereltség az egyszerű kivitel mellett is a nyugati nagy márkák előnyeit kínálja nagyon jó ár–érték-arányban.

Versenyképes magyar eke rendkívül jó áron!

A Lakkos Kft. bemutatóján szerepelt a cég magyar és nyugat-európai mérnökeinek együttműködése eredményeként kifejlesztett LKS Euro 7 n100 3 eke is. Mint megtudtuk, a Lakkos Kft.-t alapvetően az sarkalta a fejlesztésre, hogy a gazdatársadalomban tapasztalták: tartós és komoly igény van megfizethető, ugyanakkor strapabíró, megbízható minőségben dolgozó ekékre. Érthető módon szintén elvárás a takarékos üzemeltethetőség. Mindezen szempontok révén alkotta meg a Lakkos Kft.

az Euro-ekék családját, amely alapfelszereltségben 80 cm-es gerendelymagassággal, a 100 cm-es eketest-osztással vásárolható – és a garantált minősége ellenére rendkívül olcsó. Az ekecsalád minden modelljénél opcionális a kombikerék. A fejlesztés következő, közeljövőbeni állomása a jelenleg nyírócsapos ekevédelem biztosítása rugós, kővédelemmel felszerelt változatokkal. Az 5 fejesig függesztett, 8 vagy többfejes kivitelben vontatott ekék ára körülbelül a fele a nyugat-európai hasonló minőségű gyártmányoknak – tudtuk meg a Lakkos Kft.-től.

Kohout Zoltán