fbpx

Műtrágyaszórók a Kvernelandtól

Írta: - 2017 november 21.

A Kverneland Accord Exacta műtrágyaszóró-család CentreFlow szórási rendszerével tökéletes megoldást nyújt a műtrágya pontos és kíméletes kijuttatására. A műtrágya egy lemezhengerben folyik rá a szórótányérra, ahol még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsa forgási sebességét, és csak egy helyen: a feladási ponton tudja elhagyni ezt a lemezhengert. Ennek köszönhetően minden domborzaton pontos szórásképet kapunk. Nincs ütközés, porosodás. A 8 lapátos tárcsák 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedés egyedülállóan pontos szórásképet biztosít.


A Kverneland Isobus kompatibilis termináljai bármelyik másik Isobusos Kverneland gépet kezelik, így Önnek csak egyszer kell megvásárolni.

Az Exact Line hidraulikus határszóró a traktor vezetőfülkéjéből vezérelhető, és páratlan pontosságú határszórást tesz lehetővé. A traktorral nyugodtan haladhatunk az első művelőúton. Nem fogunk átszórni a szomszédba. Több féle ár- és felszereltség-kategóriában tudunk gépet ajánlani. A legegyszerűbb CL-típustól egészen az súlymérős, Isobus-kompatibilis változatokig.

Kiemelném a Geospread típusváltozatot. A gép GPS-jel alapján vezérli magát, és a leszórt területre érve lekapcsolja a szakaszait, ennek köszönhetően a lehető legkisebb átfedéssel dolgozik.

4 db súlymérőcellájának és 1 db referenciaszenzorjának köszönhetően változó domborzati viszonyok közt is mindig valós értéket mutat a mérlege. Mindeközben a kezelő a fülékből az Isobus terminál segítségével irányíthatja a gépet. Jó hír, hogy idéntől a kisebb CL típus is elérhető lesz Geospread változatban.