fbpx

MVH: megkezdődik az elektronikus vis maior bejelentés

Írta: - 2014 április 28.

MVH: megkezdődik az elektronikus vis maior bejelentésBudapest, 2014. április 25., péntek (MTI) – Megkezdődik az elektronikus vis maior bejelentés: április 25-étől nyílik lehetőség egységes kérelemhez kapcsolódó vis maior bejelentések elektronikus felületen történő benyújtására – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás emlékeztetett: vis maior bejelentést akkor javasolt tenni, ha az idei egységes kérelemben megjelölt területeken vis maior esemény – például árvíz, belvíz okozta kár – történt, és emiatt a gazdálkodó nem tudja teljesíteni a támogatás igénybevételéhez szükséges valamelyik feltételt, vagy már nem a korábban bejelentett növény található meg az adott táblán.

A kárenyhítő juttatás igénybevételével kapcsolatosan a termésátlag csökkenésére, vagy a terméskiesésre vonatkozó káreseményt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közzétett bejelentőlapon kell megtenniük a gazdáknak. Ezt a kárt szenvedett terület fekvése szerint illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához kell benyújtani. A vis maior bejelentéssel kapcsolatos további részletes tájékoztató megtalálható az MVH honlapján – olvasható a tájékoztatóban.

MTI 2014. április 25.