fbpx

Egy összegben öt évre: 15 ezer eurónak megfelelő támogatás

Írta: Barna Ferenc - 2021 május 08.

A támogató döntések folyamatosan születnek, több mint ezer gazdálkodó nyert támogatást a kisüzemi pályázaton – tájékoztatott Nagy István agrárminiszter.

 

A forrásokat akár eszköz- és gépbeszerzésre is felhasználhatók

A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásai között különösen nagy sikert aratott az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segítő felhívás.

A tájékoztató szerint több mint ezer érintett már megkapta a pénzügyi hozzájárulás első részleteként a 11 250 eurónak megfelelő 4 093 762 forintösszeget.

Az elnyert támogatást a pályázók mindazon célra felhasználhatják, ami üzleti tervük alapján fejlődésükhöz hozzájárulhat: akár eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra is költhetik a gazdálkodók.

 

Mezőgazdaság, támogatás
A támogatás is érkezik a döntések után, az üzleti terv függvényében a felhasználás széles spektrumú lehet (Fotó: AM)

 

A pályázatok második beadási köre is eredményesen zárult, júniusban folytatódik

Több mint 2400 pályázó nyújtott be támogatási kérelmet gazdaságának. A 15 ezer eurónak megfelelő támogatást – meghatározott üzemméretű – őstermelők, mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek igényelhetik, egy összegben öt évre. A pénzügyi segítség feltétele, hogy a gazdálkodó tartózkodási helye, vagy székhelye már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben legyen.

A Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági termelők termelési- és értékesítési lehetőségeinek fejlesztését segítő pályázati csomagjának részét képező, kisüzemi pályázati felhívás júniusban folytatódik.

A felhívások kapcsán további információk a kormány pályázati portálján érhetők el.

 

Forrás: MTI