fbpx

Nincs sor a falugazdász irodák előtt!

Írta: Barna Ferenc - 2020 november 13.

A koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében kontakt csökkentésre irányuló intézkedést vezetett be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, mely az ügyfélfogadási rendet módosította 2020. november 16.-i hatállyal.

 

 

A munkatársak és a gazdák (ügyfelek) egészségmegóvása érdekében az ügyfélfogadás kizárólag előzetes időpont-egyeztetés után történhet.

A módosított ügyfélfogadási rend a tavaszi korlátozáshoz hasonló, a kormányrendelettel összhangban egy hónapig érvényes, amennyiben ez idő alatt újabb intézkedésekre kerül sor, a kamara ismét felülvizsgálja jelen szabályokat.

 

A kamara felhívja tagjai figyelmét,

… hogy mindenki egészsége megőrzésének érdekében elsősorban telefonon vagy e-mailben keressék a falugazdászokat, az ügyfélfogadást végző munkatársakat. Csak indokolt esetben kezdeményezzenek személyes találkozást, de vegyék figyelembe, zárt térben kötelező a maszk viselése (illetve közterületen az önkormányzati szabályozásban meghatározottak szerint).

 

 

Konzultáció elsősorban IKT eszközökkel

A NAK a falugazdász-hálózatnál, illetve az ügyfélfogadási pontokon a lehető legkisebbre kívánja csökkenteni a fertőzés terjedésének lehetőségét. Ehhez az ügyfelekkel való személyes érintkezések számát minimalizálni kell, így megóvva tagjait és munkatársait is a kockázatoktól. Ettől függetlenül minden szükséges esetekben biztosítja a szakmai konzultáció lehetőségét, de ennek – a járványügyi helyzetre való tekintettel – elsődleges felülete jelenleg a digitális tér.

Forrás: NAK sajtóközleménye