Omega-3 csirke jelenik meg a piacon

Speciális takarmányt kapnak az egészségtudatos fogyasztóknak szánt baromfik.

 

Ezért kell az Omega-3

Az Omega-3 zsírsavak pozitív élettani hatásait régóta ismerjük: a szív, az immunrendszer, bizonyos gyulladásos betegségek esetén – vagy azok megelőzésében – van fontos szerepük. Jelentős mennyiségben a tengeri halakban – hazánkban a busa zsírjában – hozzáférhető például, illetve néhány növényi olaj és magvak, valamint a szójabab is tartalmazza. Jó lenne minden héten legalább 200-300 grammot megenni belőle (mi, magyarok sajnos ennek az egynyolcadát fogyasztjuk csak). Mivel továbbá az emberi test nem tudja szintetizálni az Omega-3 zsírsavakat, olyan étellel kell felvenni, amik segítenek ebben.

 


(Illusztráció: Horizont Média/archív, Kohout Zoltán)

 

Omegás brojlerek

Nos, egy brazil mezőgazdasági-élelmiszeripari vállalat, az Agrodanieli nemrégiben piacra dobott egy Omega-3 csirkét. A termékkel az egészségtudatos fogyasztók növekvő piacát célozták meg. Az omegás brojlerek speciális takarmányt kapnak, amit még ki is egészítenek Omega-3-mal. A program most 60 automatizált baromfiházban folyik, és a teljes előállítási láncot fedi a takarmánygyártástól a madárházakig, vágóhidakig és feldolgozó üzemekig, a végtermékekig. Az innovatív termék a csomagolás terén is újat hoz: az új fóliacsomagolás szivárgásmentes, ami hosszabb eltarthatóságot eredményez a termékek számára. Emellett a csomagolás olyan QR-kódot is tartalmaz, ami tájékoztatja a fogyasztókat a termék nyomon követhetőségéről a láncon, illetve az Omega-3 és a takarmányok kiegészítő adatairól.

 

agrár brojler csirke feldolgozó madárház mezőgazdaság omega-3 takarmány
..