fbpx

Számoljon velünk, védekezés a napraforgó kórokozói ellen

Írta: - 2016 június 06.

A különböző kórokozók minőségi és mennyiségi károkat is okozhatnak a napraforgóban. A minőségi károkozás a ki nem telt, meg nem érett szemek formájában jelentkezik, melyek olajtartalma lényegesen alacsonyabb a normálisnál. Összességében az olajtartalomban 30%-os veszteség is előfordulhat.

A jelenlegi meleg, csapadékos időjárás kedvez a korai szklerotínia és más korai szár- és lombbetegségeknek. A mennyiségi veszteség, a terméscsökkenés akár 10-50%-os mértékű is lehet. A DuPont közel két évtizedes hazai tapasztalattal rendelkezik a napraforgó gombabetegségek elleni védekezésben. Adataink alátámasztják, hogy a termés mennyiségének növelésére a napraforgó korai fungicides védekezésével tehetünk a legtöbbet.

Az aktuális napraforgó terményárakat alapul véve egy DuPont™ Acanto® Plus gombaölő szerrel elvégzett kezelés kb. 130 kg napraforgó árába kerül Önnek. 19 év eredményei alátámasztják, hogy az egyszeri, korai DuPont gombaölő szeres kezelés minimum 250, maximum 940 kg terméstöbbletet eredményezett, átlagosan 640 kg többlettermés érhető el.

Egyszeri DuPont gombaölő szeres kezeléssel elért terméstöbblet napraforgóban, 1997-2015.

Szakmai és költséghatékonyság oldaláról a DuPont kiváló technológiai megoldást kínál a napraforgó gombaölő szeres kezelésére az Acanto® Plus gombaölő szerrel. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik amely kiemeli a piacon jelen levő többi ajánlat közül:

  • Két felszívódó hatóanyag kombinációja.
  • Kiemelkedően széles a hatásspektruma a napraforgó korai szár- és lombbetegségei ellen.
  • Pozitív hatású a növény élettani folyamataira.
  • Kimagaslóan hosszú hatástartammal bír.
  • Egészséges növényállományt eredményez.

Az  Acanto® Plus lehetőséget ad a termelők kezébe a hatékony és megtérülő növényvédelmi kezelések megvalósításához. Alkalmazása 0,8 l/ha dózisban javasolt korai, 6-8 levélpáros állapotában.

További részletek a napraforgó védelméről a DuPont Növényvédelmi Üzletág YouTube csatornáján:

A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el, és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!