fbpx

Új homlokrakodókkal az FF-Agro standján

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 január 23.

Az FF-Agro Hungary Kft. tavaly júliustól átvette a Ferro-Flex Kft. termékeinek kis- és nagykereskedelmi feladatait. A vállalat fő profilja a traktorra szerelhető homlokrakodók és az ehhez kapcsolódó munkaeszközök gyártása, forgalmazása. A változásokról és a cég új termékeiről a kft két tulajdonosával, Lantosi Lászlóval, és Gáspár János Péterrel beszélgettem.

homlokrakodó

Kérem, mutassák be a céget!
– A kft székhelye Balatontól 15 km-re, Lengyeltótiban, a Rákóczi utca 30. szám alatt található. Gazdasági társaságunk fő feladatának tartja a saját gyártású homlokrakodók- és a hozzá kapcsolódó eszközök gyártását és forgalmazását. Büszkén mondhatjuk, hogy ebben jelenleg az FF-Agro Hungary Kft. az egyik piacvezető cég hazánkban. Kiváló kapcsolatot ápolunk a szintén homlokrakodókat gyártó francia MANIP SAS. céggel, melynek homlokrakodóit Magyarországon az FF-Agro Hungary Kft. forgalmazza. Cégünk célja a mezőgazdaságban az anyagmozgatási feladatok elvégzéséhez szükséges gépek, berendezések, eszközök gyártásában és értékesítésében elért hazai pozíció javítása, illetve külföldi kapcsolatainak további bővítése, és további piaci térnyerés a magasan kvalifikált gépgyártás és a hegesztett szerkezetek területén. Jól képzett tervezőmérnökökkel és technikai háttérrel rendelkezünk, így vállalni tudjuk egyedi traktorok mérését, illetve egyedi adaptációk tervezését is.

Hogyan zajlik a tervezés és a gyártás folyamata?
– Ha a megrendelés olyan erőgépre érkezik, mely már szerepel az adatbázisunkba gyorsabb a folyamat. Az ismert traktortípusokra, mint például az MTZ, akár másfél héten belül tudunk adni és szerelni homlokrakodót. Amennyiben szükséges a traktor felmérése, úgy két lehetőség közül választhat a megrendelő. Az egyik, hogy mi kiutazunk a helyszínre, és felmérjük az igényeket, a másik – ami sokkal költségkímélőbb, ráadásul meggyorsítja a komplett folyamatot – lehetőség az, hogy a tulajdonos elhozza hozzánk, Lengyeltótiba az erőgépét, és itt, a helyszínen mérik fel a tervezők. Itt jegyezném meg, hogy mérés után szinte bármilyen traktorra tudunk homlokrakodót, illetve ahhoz kapcsolódóan adaptációt tervezni és gyártani. A felmérést követően legyártjuk az adaptációt, és kiszállítjuk, majd felszereljük a rakodót. Az ügyfelek által megrendelt termékek kiszállítását és a homlokrakodók felszerelését az ország egész területén vállaljuk. A késztermékekre rendeltetésszerű használat mellett az FF-Agro Hungary Kft. egy év garanciát vállal.

Az idei AGROmashEXPO-ra új termékkel készültek. Melyek ezek?
– Egy új rakodó-termékcsaládot fejlesztettünk, melyből két típus a Nonius 18 (emelési magasság: 3,9 méter, teherbírás: 1900 kg, LE-igény:80-120) és a Nonius 10 (emelési magasság: 3,5 méter, teherbírás: 1400 kg, LE-igény:60-90) homlokrakodók már elkészültek. Mindkét homlokrakodó megújult modern vonalvezetésű, Euro kapcsolókerettel ellátott, és mechanikus párhuzamvezetővel rendelkezik. Jelenleg tervezés alatt van a nagyobb 150 LE feletti erőgépekhez a Nonius 23, mely tavasszal debütál.

Hol tudják megvásárolni az FF-Agro Kft. által gyártott termékeket?
– Több mint 100 viszonteladóval rendelkezünk az ország egész területén. Ezen kívül a magyar gazdák felé történő direkt értékesítéssel is foglalkozunk. Kereskedelmi osztályunk tapasztalt csapata várja az érdeklődéseket az alábbi elérhetőségeken: Szabó Petra (30/843 2593; [email protected]), Fehér Ágnes (70/632 3959; [email protected]), Giczi Balázs (alkatrész; 30/870 7934; [email protected]), illetve személyesen találkozhatnak velünk és újdonságainkkal az idei AGROmashEXPO-n, a G Pavilonban, az 502 C standon. Várunk szeretettel mindenkit.