fbpx

Út és eszköz a sikerhez

Írta: Szerkesztőség - 2017 február 02.

Egy jól elkészített magágy már fél siker a jó keléshez. Biztosítsa növényei számára a legjobb talajszerkezetű vetőágyat!

A Kverneland minden talajtípushoz kínál alternatívát. Kevésbé kötött, könnyebben művelhető talajokhoz a TLC és a TLD-t ajánljuk. A TLC 4,5-6,1 m-ig, míg a TLD 6,1-9,1 m-es munkaszélességig áll rendelkezésre. Ahol számít a géptömeg, oda a TLG kompaktort ajánljuk. 4-5-6m-es változatban áll a gazdák rendelkezésére. Elsősorban a kis- és közepes gazdaságok igényeit tudjuk kielégíteni, de a nagyobb gazdaságok igényeire szabott gépekkel is rendelkezünk.

A „rávetések” ideje lejárt! A Kverneland Accord Optima E-drive II rendszerű szemenkéntvető-gépeivel nincs több vetőmagpazarlás. A vetőtárcsákat elektromotor forgatja. GPS-jel alapján, a Geocontrol program segítségével a már elvetett területeket figyelembe véve kapcsolja ki vagy be a vetőkocsikat, legyen a tábla bármilyen alakú. Az Isomatch Tellus vagy Tellus GO terminálon a kezelő a folyamat minden mozzanatát nyomon követheti. A gépek elérhetőek függesztett, illetve vontatott, 6-8 soros kivitelben. Az Optima V több vetőgépet rejt magában egyszerre. 45-80cm-ig a traktorfülkéből állítható a sortávolság. Így alkalmassá válik 45cm-es sortávolságú szója és repce vetésére is.

Gődér Attila
Mezőgazdasági mérnök
Agrospic Kft.